Михайло Фоменко: Ми – на початку шляху

7 февраля 2013, четверг. 15:01


Після контрольного матчу зі збірною Норвегії (2:0) головний тренер національної команди України Михайло Фоменко поспілкувався з представниками мас-медіа.

- Михайле Івановичу, результат гри приніс Вам задоволення?

- Результат у нашому розумінні швидше не в рахунку гри, а в інформації про ігрові кондиції хлопців. У свою чергу, отримали інформацію від тренерського штабу і футболісти. Тепер будемо використовувати ці напрацювання для підготовки до головної грі на нинішньому етапі відбірної кампанії - 22 березня проти Польщі.

- Чи задоволені Ви грою команди і своїм дебютом на новій посаді?

- Чимось задоволений, чимось - ні. Виконання певних ігрових компонентів не принесло задоволення. Але, як відомо, ідеальних ігор не буває, до того ж ми попрацювали з командою лише два дні, хлопці лише ознайомилися з нашим баченням підготовчого процесу. Багато ще попереду, ми - на початку шляху.

- Гравці в післяматчевих інтерв'ю зізналися, що хотіли вразити своїм виконанням саме Вас. Ви це прагнення в них помітили?

- Звісно. Ми звернулися до них з таким проханням: показати максимум того, на що вони здатні. У той же час з нашого боку було бажання отримати інформацію про те, як вони використовують запропоновані принципи побудови гри.

- Яку інформацію Ви власне отримали?

- Все, як зазвичай: є інформація позитивна, є й негативна. Але позитивної більше.

- Що Вам сподобалося в діях своїх підопічних?

- Найбільше - самовіддача. Ну а те, що не вдавалося, над цим будемо працювати на теоретичних заняттях й тренуваннях. У нас буде збір перед матчем з командою Польщі, відповідно, спробуємо змоделювати в ігрових вправах ті дії, які будемо використовувати у зустрічі з поляками.

- Гра проти Норвегії надає оптимізм на березень?

- Справа в тому, що завдання перемогти за будь-яку ціну не було. Для мене головним було, аби команда продемонструвала змістовну гру. Потрібно було переглянути футболістів, оцінити, хто на що здатен. Ми ставили завдання використати у матчі спільну роботу, проведену протягом двох останніх днів. Ця робота була більшою мірою теоретична, ніж практична, оскільки у ми мали можливість провести лише два тренування. Як я вже сказав, певні завдання хлопці виконали, якісь речі нас засмутили. Будемо аналізувати і виправляти.

- Весь матч відіграв Пятов, чому Ви не зважилися випробувати двох інших воротарів?

- Кількість замін, як ви знаєте, була регламентована шістьма. Нам відомий рівень майстерності голкіперів, котрі залишилися в запасі, тому було бажання отримати більше інформації про польових гравців.

- Часу для експериментів у вас вже не буде. Ви вже уявляєте собі склад нашої збірної на Польщу?

- Футбол - гра прагматична, в ній неможливо передбачити зі стовідсотковою впевненістю чи будуть певні футболісти здорові і в необхідних ігрових кондиціях через місяць.

- А хоча б приблизно?

- І приблизно теж. Тьху-тьху-тьху, постукаємо по дереву. Про це просто не можна зараз говорити.

- Що Ви сказали гравцям після матчу?

- Подякував за самовіддачу і привітав з перемогою. Також привітав хлопців з перемогою і президент Федерації футболу Анатолій Дмитрович Коньков, який побажав нам подальших успіхів.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости