Польща - Україна 1:3. Післяматчева прес-конференція Вальдемара Форналіка

23 марта 2013, суббота. 01:10


Головний тренер збірної Польщі Вальдемар Форналік на післяматчевій прес-конференції після поразки українцям 1:3 виглядав розгубленим. Місцеві журналісти фахівця не стали жаліти, піддавши його та його команду нищівній критиці.

- Важко сказати щось розумне після такого дивного матчу. Статистика демонструє, що гра була рівною, але після семи хвилин ми поступалися 0:2.

Ключовий момент – початок матчу. З десятої по 40-ву хвилину ми були тою командою, яку хочуть бачити поляки. Шкода, що в той час ми не зрівняли рахунку. А потім був шок – третій гол, який підрізав нам крила. Шанс міг дати момент Обраньяка, але Людо не зумів забити. Дякуємо вболівальникам і просимо їх з розумінням поставитися до цієї ситуації.

- Вся Європа знає про фінт Ярмоленка…

- Вся Європа знає, як грає Мессі, але ніхто не може його стримати. Ми знали, що може Ярмоленко, наш оборонець міг його випередити, але не зробив цього.

- Вся Європа теж знає, як грає Левандовскі. Чи не треба нам організувати збірну з нуля, зосередившись на наших, польських футболістах, які, може гірші. Нас підводять зірки «Боруссії» і Обраньяк. Те, що ми сьогодні побачили – сором і ганьба, це катастрофа.

- Щодо оцінки футболістів «Борусії» – то це ваша оцінка. Ми перебудовуємо збірну, але це шлях еволюційний, але не революційний. Сьогодні дебютували Теодорчик і Косецкі. Ми досконало знаємо наші слабкі сторони. Наша проблема – оборона. Ми робимо перестановки, але ці спроби призводять до того, що ми програємо такі матчі, як сьогодні. Але іншого виходу в нас нема.

- Чи не вважаєте ви, що програли українцям тактично?

- Не вважаю. Ключову роль відіграли два голи. Вся тактика провалилася після другої і сьомої хвилин. З того часу українці грали в той футбол, в який вони люблять: всією командою оборонялися і контратакували.

- Що сталося на перших хвилинах? Розслабилися? То ж звичайні помилки…

- Команда в роздягальні була дуже мобілізованою, тому те, що відбулося на початку матчу, стало для мене одкровенням. Далі змінити щось було вже важко. Після сьогоднішнього матчу я дуже роздратований, бо ми багато чекали від цього матчу. Тепер треба зосередитися на грі з Сан-Маріно.

- Ви сказали, що це був дивний матч. Але на долю всього скидати не можна. В першій половині грали цікаво. Що ж сталося в другій?

- Я не сказав, що це вина долі. Я тренував різні команди і не звик до того, щоб впродовж перших хвилин пропускати два м’ячі. Надодачу ще й той гол в роздягальню і незабитий на 60-й хвилині гол, який остаточно похитнув волю команди.

- Можете сказати про команду щось добре?

- Кожен бачить свій позитив. Якщо хтось хоче побачити погані момент и, то він їх побачить. Наголошую, що з десятої по 40-у хвилини ми грали дуже добре, забили один гол і могли зрівняти рахунок. Однак в другому таймі був провал.

- Коли вас все влаштовує, коли ви стали тренером збірної, говорилося, що підсумки вашої роботи варто підводити після Євро-2016. Чи залишаються ці слова в силі зараз?

- Не можу підтвердити ваших слів. Ми робимо все, щоб збірна грали добре вже зараз і ми збираємося якомога краще зіграти вже в цій кваліфікації.

- Чому в другому таймі ми діяли в основному лівим флангом, де діяли Блащиковскі і Косецкі? В першому таймі все виходило через правий фланг…

- Зміни флангами атакувальних гравців – звичне явище. Ми враховували, що українці, вірогідно, спробують зупинити наш правий край і вирішили зробити їм сюрприз. Не вдалося…




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости