Україна - Молдова 2:1. Післяматчева прес-конференція Михайла Фоменка

26 марта 2013, вторник. 23:51


Три перемоги в трьох матчах. Перемігши 2:1 Молдову, Михайло Фоменко зберігає стовідсотковий результат на чолі наставника збірної України.

- Михайле Івановичу, що в цьому поєдинку було найскладнішим?

- Спарені матчі складні тим, що мало часу на відновлення фізичних кондицій і емоцій. Без емоцій грати складно. Ці фактори відбилися на реалізації моментів.

- Ви виглядаєте дуже спокійною людиною. Як мотивуєте футболістів у моменти, коли їх треба завести?

- Якщо обличчя спокійне, це не означає, що серце не б’ється. Не дарма ми називаємо це місце, де ми знаходимося, електричним стільцем. Мотивувати важко тих людей, які не хочуть сприймати підказки чи не вірять в ті принципи, за якими ми працюємо.

- Оцініть якість поля.

- А в якому ще місті в Україні сьогодні можна було зіграти цей матч? Поле підготовлене добре, умови нам створили гарні, можу лише подякувати всім, хто за організацію був відповідальний. Звісно, погода внесла свої корективи, але радує, що ми досягли потрібного результату.

- Стадіон "Чорноморець" вперше приймав матч такого рівня. Трибуни гнали команду вперед?

- Не гнали, а допомагали. Звісно, я вдячний вболівальникам. Емоції 12-го гравця допомогли.

- Вилучення Тараса Степаненка вважаєте заслуженим?

- В цьому епізоді червону картку можна було давати, а можна не давати. Степаненко суперника не бачив, стрибав у м’яч.

- Вам не здається, що оборонці дали Олександрові Суворову занадто багато волі в моменті, коли він забивав м’яч у ворота збірної України?

- Ідеальних матчів не буває. Звісно, помилка є. Але й Суворов пробив блискуче, вклав м’яч у ворота, неначе рукою.

- Забивши другий гол, українці діяли дуже солідно, але після м’яча у ворота П’ятова нервозність в дії вашої команди знову повернулася?

- Звісно, було б 2:0, зовсім іншим було б і догравання. Наразі ми ще не здатні прибрати всі неточності. Працюємо і прагнемо до того, щоб в майбутньому виглядати переконливіше. Ми бачимо власні недоліки.

- Наступний суперник - Чорногорія. В цій грі знову треба перемагати. Вже думаєте про цього суперника?

- Думати ще ранувато, але ми розуміємо, що кожна гра, як остання. За той час, що відділяє нас від зустрічі з чорногорцями, може різне відбутися як у нас, так і в суперників. Збором інформації і переглядом матчів будемо займатися ближче до самого матчу.

Після цього запитання журналісти проводили тренера аплодисментами.

- Дякую вам за питання, а клубним тренерам за гарну функціональну підготовку футболістів, - додав Михайло Іванович. – Ми виглядали потужно навіть в кінцівках матчів, а це свідчення доброї підготовки гравців, яку заклали наставники клубних команд.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости