Фоменко: Всі чотири команди ще мають шанс потрапити на Чемпіонат світу

7 октября 2013, понедельник. 18:21


Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко провів прес-конференцію напередодні матчів нашої команди проти збірних Польщі та Сан-Марино.

- Михайле Івановичу, Ви називали відбірний матч з Англією " матчем життя". Який тоді майбутній матч з Польщею?

- Матч "другого життя". Ми з початку спільної роботи домовилися з хлопцями про те, що всі матчі, в яких ми беремо участь, як останні для нас. Всі чотири команди ще мають шанс потрапити на Чемпіонат світу.

- Наскільки важливо для збірної України призупинення рішення ФІФА про те, що матч у Харкові пройде без глядачів?

- Уявіть, що ви прийшли на зустріч з кимось, а цей хтось не з'явився. Футболісти грають для вболівальників. Не дарма вболівальників називають "дванадцятим гравцем". Що таке футбол без емоцій?

- Чи планували Ви вже стартовий склад, виходячи з того, що матч з Польщею відбудеться у Харкові? Можливо, є резон випустити в основі гравців "Металіста" Едмара і Девича?

- Стартовий склад ми виставляємо, виходячи із сильних і слабких сторін суперника. І тільки так.

- Як Ви прокоментуєте виклик Олексія Гая до табору національної команди. Чому Ви вирішили взяти саме його в команду?

- Ми запросили одного з кандидатів у національну збірн, повірте, їх багато. Ми намагаємося познайомитися з ними безпосередньо. Адже одна справа - робота в клубі, а зовсім інша - гра за збірну.

- Чи дивилися Ви матч чемпіонату України між "Дніпром" і "Металістом" ? Як Вам гра "збірників" у цій зустрічі?

- Думаю, всім сподобався перший тайм цього матчу. З приводу самовіддачі і руху у мене немає претензій до гравців, а як склався б другий тайм − не відомо. Те, що сталося − не дуже добре. Потрібно мати на стадіоні таку апаратуру, яка дозволила б підтримувати електропостачання у таких ситуаціях.

- Між "Дніпром" і "Металістом" після матчу виникла якась перепалка, в пресі полилися звинувачення в бік один одного з приводу того, догравати чи ні матч на "Дніпро-Арені". Як подібні речі впливають на відносини гравців у збірній?

- Обговорювати взаємини двох клубів було б не коректно з мого боку, це їхні справи. Нехай розбираються, хто правий, а хто винен. Коли гравці прибувають до табору збірної, це зовсім інші взаємини. У глибині душі, можливо, у когось є образи, але потрібно проявляти повагу один до одного. Національна збірна - це як сім'я. Тут не можна з'ясовувати стосунки між собою.

- Ви викликали в розташування національної команди 25 футболістів, чи задоволені Ви їх формою?

- Ми ще не встигли провести заняття відновного характеру. Всі викликані футболісти грали не в один і той же день за свої клуби, тому по інтенсивності будуть різні тренування для всіх гравців. Поки що ми тільки привіталися, пообідали і провели теоретичне заняття.

- Наскільки Олександр Кучер переконав своєю грою тренерський штаб збірної в матчі з Англією?

- Якби ми не були задоволені його рівнем, не викликали б його у збірну. Майже у всіх матчах він грає, було б некоректно бути незадоволеним його формою. Крім того , він виступає і за клуб. А кращого у нас поки немає.

- Чи можна сказати, що перед домашнім матчем з Польщею психологічний стан нашої збірної кращий, ніж був перед грою у Варшаві?

- Не сказав би, що набагато краще. Поки у поляків є шанс, вони спробують відігратися або помститися за поразку. Це буде непроста гра. Не можна говорити , що психологія "збірників" буде розслабленою.

- Який стан півзахисника Романа Безуса, викликаного до збірної після операції? Чи є шанс, що він зіграє з Польщею?

- Безус був прооперований, у нього були проблеми з серцем. Загалом, ми не планували його викликати на майбутні матчі. Але лікарі нам сказали, що він вже тренується. Два-три дні він працює з тренером з фізпідготовки і вже працював у загальній групі. Не розраховувати на нього не можна. Адже це гравець, який може змінити ситуацію на полі в будь-який момент.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости