Звернення Центральної Ради ПФЛ України до вболівальників

29 ноября 2005, вторник. 21:18


Шановні друзі!

Останнім часом імідж України в очах світової футбольної громадськості постійно зростає. Особливо це стало помітно після успішних виступів національної та молодіжної збірних команд України, виходу нашої країни до трійки претендентів на право проведення Євро-2012. Відповідно, зростає в Європі й інтерес до наших внутрішніх змагань. Проте події, що відбуваються у нинішньому сезоні навколо футбольних матчів, не є зміцнюючим фактором для подальшого покращення іміджу вітчизняного футболу. Почастішали випадки недисциплінованої поведінки вболівальників на стадіонах, нетолерантного ставлення до футболістів команд суперників і арбітрів, також трапляються випадки неадекватних дій з боку працівників правоохоронних органів по відношенню до глядачів, не завжди має місце взаємна повага один до одного.

Вважаємо, що однією з основних причин цього є неналежне виконання затвердженого постановою №823 Кабінету Міністрів України від 29 червня 2004 р. порядку забезпечення громадського порядку та безпеки під час проведення футбольних матчів. Заходи, передбачені прийнятим у вересні минулого року Меморандумом щодо запобігання насильства та правопорушень з боку глядачів, реалізуються вкрай повільно. Водночас всім відомо, що загалом наш вболівальник вирізнявся тонким розумінням гри і повагою до учасників змагань.

Враховуючи вищенаведене, ПФЛ України виходить з ініціативою організації зустрічі представників фан-клубів, Міністерства внутрішніх справ і футбольних клубів та керівництва ліги, метою якого має стати підведення підсумків проведеної роботи, затвердження заходів більш активної співпраці.

Зі свого боку ПФЛ України робить перший крок назустріч вболівальникам і оголошує конкурс на кращу поведінку вболівальників на стадіонах України. Представники фан-клубів – переможців конкурсу – отримають путівки на фінальну частину чемпіонату світу в Німеччині. Сподіваємося на відповідні кроки вболівальників.

“Ми віддані футболу!” – таким є гасло ПФЛ України. Тож давайте всі разом проявимо свою любов, повагу і відданість цій прекрасній грі, ім’я якій – Футбол!





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости