Реакція ФФУ на лист ФК "Металург" (Донецьк)

2 марта 2007, пятница. 19:40


На ім’я президента ФФУ надійшов лист від футбольного клубу «Металург» Донецьк за підписом гравців та головного тренера команди. Подаємо оригінал листа, а також реакцію на нього з боку ФФУ.

Президенту ФФУ
госп. Суркису Г.М.

Уважаемый Григорий Михайлович!

Футбол — это, прежде всего, командный вид спорта, и основным критерием для формирования состава команды должно являться спортивное мастерство и игровой уровень того или иного футболиста. В действительности, с учетом установления лимита на участие в матчах футболистов-легионеров в составе ФК «Металлург» и других футбольных клубов определяющим критерием для выхода на поле является гражданство футболиста. Как следствие, на поле выходят не сильнейшие футболисты, а игроки, не попадающие «под лимит», что негативно отражается на результатах команды, а это, в свою очередь, влечет за собой невыполнение поставленных целей и сказывается на финансовом положении самих футболистов.

В данной ситуации мы поддерживаем любые инициативы по отмене всех неспортивных ограничений в футболе и уверены в том, что на футбольном поле должны находиться только сильнейшие!


Президенту ПФЛ України
п. Сафіуллін Р.С.

Шановний Равіле Сафовичу !

Мною розглянутий колективний лист за підписами головного тренера та футболістів команди вищої ліги «Металург» Донецьк, який надійшов на адресу Президента ФФУ Г.М.Суркіса. У своєму зверненні іноземні та вітчизняні футболісти клубу викладають президентові Національної федерації футболу своє власне бачення та розуміння ситуації, що склалася навколо питання про участь легіонерів у матчах національного чемпіонату.

Судячи з аргументів, які викладені в колективному листі, справді постає невтішна картина. Виявляється, що жоден член команди на чолі з головним тренером не обізнані з пунктом 23 Статті 21 Регламенту змагань 16 чемпіонату України серед команд вищої ліги, який затверджено Виконкомом ФФУ за поданням Центральної ради ПФЛ України. В ньому, зокрема, чітко визначено, що на футбольному полі під час календарного матчу одночасно можуть перебувати не більше восьми футболістів-легіонерів. Таке положення діє упродовж всіх ігор 16 –го чемпіонату країни.

Сам факт появи цього листа викликає здивування ще й з огляду на те, що з проектом Регламенту змагань до його прийняття були ознайомлені всі професійні клуби вищої ліги, оскільки затверджувався документ більшістю голосів членів Центральної ради ПФЛ України і Виконкому ФФУ.

Виходячи з викладеного, просимо Вас, шановний Равіле Сафовичу, проаналізувати цей курйозний випадок і спрямувати зусилля ПФЛ на поглиблення роз’яснювальної роботи з питань Регламенту, насамперед, серед працівників тих професійних футбольних клубів країни, які користуються послугами легіонерів.

Сподіваємося, що про результати роботи вже найближчим часом буде поінформовано Виконком ФФУ та широку громадськість.

Перший віце-президент ФФУ
Стороженко С.М.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости