Результати підготовки до ЄВРО: на Суркіса надінуть кайдани?

25 февраля 2008, понедельник. 08:38


Роль Григорія Суркіса у лобіюванні проведення в Україні фіналу Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році загальновизнана. Здається, в день, коли Україна виборола право на проведення фінальної частини Євро-2012, уболівальники готові були пробачити Г.Суркісу дуже багато: і “київську сімку”, і СДПУ (о), і багаторічну дружбу з одіозним Медведчуком, і навіть те, що на виборах міського голови Києва називав літніх киян “стариками и старухами”. Одним словом, Григорій Михайлович отримав шанс ввійти в українську історію позитивним персонажем. Але, як виявилось, з впертістю Шури Балаганова Григорій Суркіс вирішив залишитися у звичному для себе образі дрібного злодюжки.

Принаймні, саме такий висновок напрошується при ознайомленні з двома Рішеннями Київради, які, за нашою інформацією, персонально лобіював Григорій Суркіс. Рішенням Київради від 12 липня 2007 року N 1063/1724 було припинено право на користування 3,09 гектара землі державним підприємством навчально-спортивної бази "АТЛЕТ". Пунктом 3 цього Рішення було передбачено передання Товариству з обмеженою відповідальністю "ІНТЕРСПОРТ" у довгострокову оренду на 15 років земельну ділянку площею 3,09 га для будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-розважального комплексу з критим 50-метровим басейном та житловими приміщеннями для спортсменів та інших осіб у пров. Лабораторному, 7-а у Печерському районі м. Києва.

1 жовтня 2007 року Київрада прийняла ще одне дуже подібне рішення N 341/3175, яким припинила Національному спортивному комплексу "Олімпійський" право користування частиною земельної ділянки, площею 4,83 гектара.

Ця ділянка на вул. Червоноармійській, 55 у Печерському районі м. Києва, відповідно до п.6 Рішення, передана товариству з обмеженою відповідальністю "УРАЛ" у довгострокову оренду на 15 років для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-готельно-житлових приміщень, будівель і споруд спортивного комплексу. Варто зазначити, що ТОВ “УРАЛ” вже було засвічене в скандальній історії з інвестиційним договором між НСК “Олімпійський” та ТОВ “УРАЛ” від 26 грудня 2003 року, відповідно до якого “Олімпійський” на дуже невигідних умовах передав майже 4 гектари землі під будівництво легкоатлетичного манежу та комерційної нерухомості.

Залишається лише додати, що обидві адреси, згадані в цих рішеннях Київради, – навколо Олімпійського стадіону, а товариства з обмежено відповідальністю “ІНТЕРСПОРТ” і “УРАЛ” належать Григорію Суркісу. Зважаючи на вартість оренди об’єктів інфраструктури у центрі Києва, можна лише уявити, яка ціна питання 15 річної оренди майже 8 гектарів землі. Особливо, якщо на період оренди передбачене проведення фінальної частини Чемпіонату світу з футболу 2012 року.

Після наради в Кабміні по підготовці до Євро-2012 16 січня 2008 року Генпрокуратура отримала доручення провести перевірку правомірності виділення вищезгаданих ділянок (хоча, за нашою інформацією, на момент проведення наради прокуратура вже за власною ініціативою цікавилася цими рішеннями) фірмам, яких пов’язують з Г.Суркісом. За нашою інформацією, вже сьогодні у слідства є дуже вагомі докази актів порушень законодавства при передачі земельних ділянок по вул. Червоноармійській та в Лабораторному провулку. Зокрема, відомо, що при прийнятті рішень Київрадою не було всіх документів і погоджень, є факти, які свідчать про корупційні діяння посадових осіб НСК “Олімпійський” при наданні погодження на передачу землі підприємствам, підконтрольних Г.Суркісу тощо.

Наше джерело звертає увагу на дати прийнятих Київрадою рішень. Нібито у ході розслідування було виявлено, що Г.Суркіс дуже поспішав з виділенням землі, цілком логічно припускаючи, що відставка Уряду Януковича може поховати плани скупки прилеглих до “Олімпійського” територій. Поспіх дорого коштував Григорію Суркісу – у прямому і переносному значенні. У прямому, оскільки злі язики кажуть, що витрати Г.Суркіса на корупційні “відкати” склали на порядок більше, аніж планувалося; у переносному, – оскільки не виключено, що за результатами перевірки Генеральної прокуратури за фактом передачі 8 га землі ТОВ “ІНТЕРСПОРТ” і “УРАЛ” може бути порушена кримінальна справа, фігурантом якої будуть Г.Суркіс і Л.Черновецький.

Одним словом, підготовка до Євро-2012 йде у звичному для України режимі...





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости