"Мегаспорт" нікуди не зникає, він буде під логотипом К1

8 сентября 2008, понедельник. 10:03


Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус вважає, що надання дозволу на обмін логотипами не означає переміщення каналу «Мегаспорт» на частоту К1 і навпаки. Про це він сказав, коментуючи звернення народних депутатів Миколи Томенка та Святослава Олійника (обидва – БЮТ) з позовною заявою до суду стосовно рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо внесення змін до ліцензії телеканалів «Мегаспорт» та «К1». Нагадаємо, претензії народних депутатів стосуються зникнення єдиного ефірного всеукраїнського спортивного телеканалу, адже з 1 вересня «Мегаспорт» та К1 де-факто помінялись частотами.

«Громадяни України мають право звертатися в суд, - сказав пан Курус. - Якщо позивачі доведуть у суді, що їхні права чи свободи обмежено, то суд, імовірно, прийме рішення на їхню користь. Національна рада в цій справі є тільки транзитером: ми виконали те, що й мали виконати: зафіксували зміни до ліцензії. Є власник каналу, який вирішив поміняти логотипи. Ми лише задовольнили його прохання – зафіксували зміну. Якщо суд прийме рішення, що такими діями власника каналу порушено права певних громадян – ми виконаємо рішення суду».

На зауваження, що свої ефірні частоти канал «Мегаспорт» отримав на форматному конкурсі, тобто під концепцію спортивного каналу, пан Курус поставив зустрічне питання: «А може буде спортивний канал із логотипом К1? Якщо брати правову логіку, то ми не маємо права вказувати власникові каналу, під яким логотипом йому мовити. Припустімо, він вважає, що К1 як спортивний канал буде ліпше продаватися, більше зацікавить глядача. А хіба не може бути канал кіно з логотипом «Мегаспорт»? Може, раптом власник там збирається кіно про спорт показувати? Нацрада не прийняла жодного рішення стосовно того, щоби перемістити спортивний канал з частот «Мегаспорту» на частоти К1».

Також Ігор Курус сказав, що Нацрада реагуватиме на спроби вилучення «Мегаспорту» з універсальної програмної послуги (УПП) кабельними операторами. «Зараз ми отримуємо інформацію, що деякі кабельні оператори здійснюють перекомутацію каналів. Тільки ми отримаємо офіційне підтвердження цієї інформації – одразу реагуватимемо. Бо це неправильно. Бо в УПП є спортивний канал «Мегаспорт». Ми не приймали жодного рішення щодо перекомутації цих каналів. Так що спортивний канал нікуди не зникає, він тільки буде під логотипом К1», - сказав Ігор Курус.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости