Товариський матч. Жінки. Україна - Россія 2:0. Готуючись до ЄВРО-2009

30 мая 2009, суббота. 00:12


Україна − Росія − 2:0

Голи: 1:0 Дятел (45), 2:0 Зінченко (49).

Україна: Зварич, Лишафай, Мазуренко, Ходирєва, Пекур, Дятел, Чорна, Сухорукова, Бойченко (Лемешко, 71), Зінченко, Апанащенко.

У п’ятницю, 29 травня, національна жіноча збірна України, яка продовжує підготовку до фінального турніру Євро-2009, у товариському матчі на полі НТК імені Віктора Баннікова переграла команду Росії.

Обидва колективи почали поєдинок доволі жваво, проте прикрі помилки у центрі поля раз у раз дозволяли захисникам відводити небезпеку від власних воріт. Наші дівчата вперше потурбували воротаря суперниць на 28-й хвилині, коли після «пострілу» Людмили Пекур метрів з 22-х воротар Ельвіра Тодуа не без труднощів відбила м’яч на кутовий. Ще одне підключення до атаки нашої легіонерки перед самою перервою нарешті закінчилося голом. На лівому фланзі Людмила дотепним фінтом прибрала зі шляху двох росіянок, увірвалася до штрафного майданчику і виконала націлений простріл. Вірі Дятел, яка вже чатувала на дальній стійці, залишалося лише підставити ногу − 1:0.

Тільки-но почався другий тайм, як підопічні Анатолія Куцева подвоїли свою перевагу. Всюдисуща Пекур довгою передачею переадресувала м’яч до карного майданчика гостей, де двоходівка представниць пермської «Звєзди» Наталі Зінченко і Дарини Апанащенко завершилася потужним ударом останньої. Голкіпер продемонструвала чудову реакцію, проте й вона була безсила врятувати свою команду, коли Зінченко, яка перша встигла на добивання, вражала порожні ворота. Наставник російської збірної Ігор Шалімов провів низку замін, однак на хід подій вони за великим рахунком не вплинули. У тих нечисленних моментах, коли у володіннях Ірини Зварич все ж таки виникала напруга, український воротар діяла бездоганно.

«Нам було складно чимось здивувати Росію, так само як і їй − здивувати нас, адже в складах одного та іншого колективів виступає чимало одноклубниць. Втім, сьогодні ми продемонстрували якісну, дисципліновану гру і цілком заслужено перемогли. Зауважу, що попри товариський статус зустрічі, підсумковий результат теж мав для нас певне значення. Звісно, я задоволений», − резюмував після гри Анатолій Куцев. Наступний збір «синьо-жовті» проведуть наприкінці липня, а вже 23 серпня вони стартуватимуть на Євро-2009, матчі якого прийматиме Фінляндія.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости