Відкрите звернення ПФЛ до Голови Комітету з етики та Чесної гри ФФУ І. М. Кочетова

2 февраля 2010, вторник. 09:08


Голові Комітету
з етики та Чесної гри ФФУ
І. М. Кочетову
Копія:
Членам Виконавчого
комітету ФФУ

№ 186

1 лютого 2010 року

Шановний Ігоре Миколайовичу!

В засобах масової інформації (газета «Спорт-Экспресс в Украине», газета «Команда») опубліковано Вашу інформацію стосовно внесення пропозиції призупинити дію Договору між ФФУ та ПФЛ про проведення змагань.

Наводимо цитати з Ваших інтерв’ю: «Что касается ПФЛ, то мы выйдем с предложением приостановить действие договора о делегировании ей права проведения соревнований в первой и второй лигах на период проверки финансовой деятельности, которой, насколько мне известно, занимаются и правоохранительные органы. В данном случае, на наш взгляд, ответственность должен перенять на себя комитет профессионального футбола. Ему же, на мой взгляд, следует провести оставшуюся часть чемпионата».

«Наши рекомендации Исполкому ФФУ будут следующими: временно пристановить действие договора с ПФЛ о проведении турниров в первой и второй лигах и поручить эти функции комитету профессионального футбола федерации».

З форми викладення Вашої інформації видно, що це заява від імені Комітету з етики та Чесної гри ФФУ. Дозвольте нагадати Вам, що згідно з Положенням про Комітет з етики та Чесної гри ФФУ до його повноважень відноситься наступне:

Комітет «1. Визначає та розглядає:

– випадки порушення моральних норм і принципів етики і Чесної гри з боку керівників клубів, тренерів, футболістів, арбітрів, делегатів та інших осіб, задіяних у футболі;

– матчі, що можуть проводитися чи можливо проводилися з порушенням принципів спортивної етики і Чесної гри, а саме – без належної спортивної боротьби з нехтуванням інтересів глядачів.

2. На підставі аналізу отриманої інформації дає експертну оцінку і подає відповідні матеріали на розгляд до органів здійснення футбольного правосуддя або іншим уповноваженим на це органам колективних членів ФФУ для прийняття рішення по суті.

3. Аналізує та узагальнює інформацію щодо умов та факторів, що призводять до порушення принципів етики і Чесної гри, розробляє та впроваджує пропозиції щодо їх запобігання.»

Як бачите, розгляд справ стосовно порушення фінансової діяльності суб’єктів футболу не є компетенцією Вашого Комітету.

При цьому інформуємо Вас, що ми, користуючись статутними нормами ПФЛ, самостійно провели розслідування порушень з боку Сироти С. А. та інших відповідальних осіб в управлінні фінансами ПФЛ, надали відповідні матеріали та висновки до прокуратури м. Києва, яка за результатами розслідування постановила порушити кримінальну справу за фактом вчинення злочину Сиротою С. А. До речі, Ви особисто і Ваш Комітет ніяким чином не реагували на ці події, що призвели до порушень у фінансовій діяльності в ПФЛ. Також нам відомо, що Ваша пропозиція не розглядалася на засіданні Комітету з етики та Чесної гри ФФУ. У такому разі Ви, як керівник цього Комітету, на наш погляд, дещо перевищуєте свої повноваження

Не зважаючи на те, що з бюджету ПФЛ відлучені кошти в сумі близько 2 850 000 грн., на незаплановані витрати, ми продовжуємо планомірно працювати з питань організації та проведення змагань, делегованих нам ФФУ. Окрім того, ми є повністю дієздатними і в повному обсязі виконуємо всі зобов’язання, у тому числі фінансові, передбачені Договором з ФФУ.

Наразі інформуємо Вас, що згідно з пунктом 5 розділу 10 Договору, він може бути припинений тільки за згодою сторін.

Якщо Ви дійсно будете вносити вищевказану пропозицію на розгляд Виконкому ФФУ, це буде порушенням процесуальних норм діяльності Комітету з етики та Чесної гри ФФУ.

Водночас ми готові до обговорення питань діяльності ПФЛ з Вами та членами Комітету з етики та Чесної гри ФФУ, якщо такі відносяться до його компетенції.

З повагою
в. о. президента
М. Лавренко





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости