У фан-секторі "Шахтаря" запрацював "закон Колесніченка"

14 марта 2013, четверг. 09:30


Більше десятка донецьких фанатів вже отримали заборону ходити на стадіон "Донбас Арена". Про це розповіли донецькі вболівальники.

Ініційований депутатом від ПР Вадимом Колесніченком та прийнятий у березні 2012 року закон № 9662 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо забезпечення громадського порядку та безпеки під час і після проведення футбольних матчів)" розширив повноваження МВС на футболі.

Закон заборонив демонстрацію плакатів, банерів, прапорів, штандартів, у тому числі політичного характеру, "та інших носіїв, які зачіпають честь і гідність офіційних осіб", тобто по суті ввів цензуру. "Закон Колесніченка" благословив створення Національної футбольної інформаційної бази даних, куди вносять усіх "порушників громадської безпеки". За створенням чорних списків іде заборона відвідувати міста і стадіони, де відбуваються футбольні матчі — такі "вердикти" вже отримують "неблагонадійні".

Донецькі ультрас говорять про те, що працівники міліції буквально переслідують їх зі своєю увагою. Проводять зустрічі без повісток і настійливо пропонують підписати протокол із зобов'язаннями не розгортати банер, не курити на стадіоні, не викрикувати антисемітських та расистських гасел і так далі. Якщо хтось відмовляється підписати такий протокол, стає претендентом на потрапляння у чорний список.

За словами уболівальників, сьогодні відбувається ідентифікація всіх, хто ходить на футбол. Політика клубу в плані продажу квитків призвела до того, що клуб має всі дані на фанатів, а системи відеоспостереження та реагування служби безпеки допомагають контролювати кожного фаната.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости