Контрольний матч. "Зеніт" (Санкт-Петербург) - "Динамо" (Київ) 1:2

30 июня 2013, воскресенье. 22:56


Турнір чотирьох. 2-й тур

м.Київ. НСК "Олімпійський"

Головний арбітр: Євгеній Арановський (Київ)

"Зеніт" (Санкт-Петербург) - "Динамо" (Київ) 1:2

Голи: Файзулін 20 - Гармаш 11, Мехмеді 82

"Зеніт": Бабурін, Аксель, Аршавін (Джорджевіч 70), Родіч (Луковіч 83), Файзулін, Зирянов (Могілевец 46), Губочан, Кержаков (Нету 46), Данні (Гасілін 79), Ломбертс, Анюков (Бухаров 46)

"Динамо": Шовковський, Цуріков (Буяльський 68), Хачеріді, Аруна (Дуду 46), Віда, Кравець (Кранчар 46), Гусєв (Сидорчук 46), Гармаш (Вукоєвич 69), Безус (Мехмеді 46), Селін (Макаренко 83), Сілва

Попередження: Файзулін 61, Родіч 80

Вже через два тижні стартує Чемпіонат України - і вітчизняні команди продовжують активно готуватися до першості. Київське "Динамо" сьогодні проводило контрольний матч проти "Зеніта" - у рамках Об'єднаного турніру. Ці команди, до речі, після розпаду Радянського Союзу досі між собою не зустрічалися - історія протистояння цих колективів сьогодні почалась писатись. Динамівці, до слова, виступали в ролі номінальних гостей, хоча, фактично, грали на рідному НСК "Олімпійському". Ще до початку поєдинку було оголошено, що в перерві відбудеться представлення зіркових новачків киян - Ленса і Мбокані - втім, перед цим, власне, було 45-ть хвилин футболу.

Зі страту виходили грати у футбол в "Динамо" голкіпер Олександр Шовковський, захисники – Євген Селін, Євген Хачеріді, Домагой Віда та Даніло Сілва; в центрі поля розмістились Лукман Аруна та Денис Гармаш, вище них – Андрій Цуріков, Роман Безус та Олег Гусєв; вістря атаки – Артем Кравець.

Лучано Спалетті дав шанс проявити себе Андрію Аршавіну – це перше, що кинулось у вічі у стартовому складі "Зеніта". Костянтин Зирянов, Віктор Файзулін, Аксель Вітсель відповідали за центр півзахисту; Данні допомагав Аршавіну у створенні креативу, а Олександр Кержаков чатував на свій момент попереду. Олександр Аньюков, Томаш Губочан, Мілан Родіч та Ніколас Ломбертс – захисна лінія, якою з воріт керував молодий Єгор Бабурін.

Матч то товариський, але в душі футболістів, здавалось, вирував буревій. Жваво і енергійно гравці обох команд на старті поєдинку рухались по полю, сміливо йдучи в єдиноборства та не боячись експериментувати. Краще матч почали кияни – чого вартий тільки постріл Романа Безуса метрів із 17-ти – завдання Бабуріна полегшувалось тим, що м’яч летів прямо по центру. Але через три хвилини голкіпер вже був вимушений капітулювати – Гусєв з правого флангу подав кутовий, а Денис Гармаш несильно, але дуже точно відправив м’яча в дальній кут воріт – непогано вийшло.

Гол гру не змінив – обидві команди й далі діяли доволі швидко, без лінощів, а територіальна перевага була на боці саме "Динамо". Але росіяни теж не нітились – класна атака "Зеніту" вдалась на 20-ій хвилині: Вітсель гросмейстерською передачею з центру поля відправив у прорив Аршавіна, Андрій виграв боротьбу у Віди і віддав під удар Файзуліну – Віктор з другої спроби увігнав м’яча в сітку воріт Шовковського. Досвідчений голкіпер, до речі, зробив все, що міг у цьому епізоді – дивувала більше пасивність динамівських захисників.

Далі небезпечних моментів до перерви, практично, не було. Футбол із динамічного і гостроатакуючого плавно перейшов у футбол доволі в’язкий, з частими зупинками і фолами. Кияни й по такій грі виглядали трохи краще… Але в перерві, власне, події першого тайму не були темою №1 серед обговорюваних – ажіотаж спричинило представлення новачків. До Ленса і Мбокані додався ще Юнес Бельханда – то був сюрприз від менеджменту "Динамо" для своїх вболівальників.

Дуду, Кранчар, Сидорчук і Мехмеді вийшли на другий тайм замість Гусєва, Безуса, Сидорчука і Аруни. Лучано Спалетті теж провів заміни, але тренерські рішення гру не пожвавили. Старт другої 45-хвилинки став гармонійним доповненням кінцівки першого тайму – гостроти біля обох воріт було вже обмаль. Дії футболістів "Динамо" в атаці поступово стали зводитись до верхових передач, а "Зеніт" попереду розраховував тепер вже на талант Олександра Бухарова. Росіяни в певний момент перехопили ініціативу, але не було в підопічних Спалетті логічного завершення атак. Але кінцівка матчу залишилась за киянами. Хай, навіть, в діях футболістів "Динамо" було багато браку – але були і яскраві епізоди. Кранчар на 80-ій хвилині своєю передачею "відрізав" не надто компактний захист "Зеніта", Дуду та Мехмеді вдвох вийшли на ворота Бабуріна – бразилець віддав на швейцарця і 2:1.

Матч був корисним для обох його учасників. "Динамо" моментами показувало непогану гру, хоча, й проблеми були помітні неозброєним оком. Міжсезоння триває…




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости