"Славутич": Кадрова революція Пучкова триває

22 марта 2013, пятница. 11:30


Як відомо, нова мітла – по новому мете. Наставник "Славутича" Сергій Пучков тільки почавши свою діяльність на чолі черкаського клубу відразу взявся за перегляд можливостей футболістів, які знаходяться у розпорядженні клубу. Перший тренувальний збір під його орудою завершився припиненням співпраці ще з 8 футболістами. Таким чином, футбольний клуб у зимнє міжсезоння офіційно вже покинуло 16 (!) футболістів. Справжня кадрова революція в Черкасах!

Постійний автор Ua-Футбол Сергій Стасько згадує виступи гравців, які залишили "Славутич", та аналізує, наскільки їх втрата стане відчутною для команди.

Вадим Кучеревський

Захисник лише влітку поповнив ряди черкаської команди, яку тоді ще очолював Олександр Кирилюк. Кучеревського, за підсумками першої частини сезону, не можна було б назвати постійним гравцем основи, адже тренерський склад змінно використовував на позиції лівого захисника і Кучеревського, і Брижа, який вже також покинув команду взимку. Тому нічого дивного немає в тому, що у першій частині сезону за “Славутич” Кучеревський провів рівно половину матчів в чемпіонаті.

Фото - ФК "Славутич"

Олександр Ніколайчук

Прийшов в команду в минулорічне зимове трансферне вікно. Дозволю собі процитувати матеріал, який був присвячений зимовій трансферній кампанії "Славутича" у 2012 році:

"Якщо минулого сезону із Ніколайчуком футбольні вболівальники лише знайомилися (і грав він зовсім небагато), то зараз же він гравець основного складу команди. Олександр став справді невід’ємною частиною "Славутича". В цьому випадку керівництво команди також влучило «в яблучко» із придбанням півзахисника".

В контексті наведеної вище цитати зрозуміло, що таке розставання стало трохи несподіваним. Однак Сергій Пучков заявив, що Ніколайчук не вписується у той стиль гри, якому команда надалі буде надавати перевагу. Це рішення наставника і лише час та результати покажуть, наскільки воно було вірним.

Сергій Грищук

Півзахисник прийшов в команду взимку минулого року. За рік проведений в команді основним виконавцем так і не став. Здебільшого виступав у ролі дублера для основних футболістів "Славутича" у півзахисті. Можна сміливо констатувати, що втрата Грищука не стане для черкащан фатальною.

Валентин Горкун

Взимку минулого року досвідчений нападник переходив до "Славутича", щоб допомогти вирішити проблему забивного форварда, адже, окрім Сергійчука, нападники команди, відверто кажучи, не тягнули. Тільки покладених сподівань вболівальників Горкун не виправдав. Причини цьому можуть бути різні, але статистика річ красномовна. Погодьтеся, для нападника замало за один календарний рік забити лише один гол. Як підсумок, розставання з Горкуном не є несподіванкою.

Ренат Мірошников

Вихованець луганського футболу прибув на терени Черкас влітку, але стати "своїм" так і не зумів. Мірошников не став основним виконавцем в "Славутичі", виходячи на поле переважно "на свята". Відверто кажучи, і в цьому випадку розставання з футболістом не є критичним для черкаського клубу.

Антон Матвієнко

Влітку був у складі своєрідного молодого десанту (разом з Мірошниковим та Кравченко), який поповнив "Славутич". Антон Матвієнко є вихованцем черкаського футболу. У складі "СДЮСШОР-Славутич" став срібним призером дитячо-юнацької футбольної ліги України серед команд І ліги. Але закріпитися у професійній команді у нападника поки що не вийшло і кількість проведених матчів за клуб тому яскраве підтвердження. Можливо, все ще попереду у юного футболіста.

Олексій Крупніченко

Минулого сезону був основним голкіпером "Славутича", неодноразово рятуючи команду від пропущених голів. Ефектні сейви Крупніченка надового запам’яталися, а стабільна його гра на останньому рубежі дозволяла не перейматися за власні ворота. Ситуація кардинально змінилася цього сезону, коли місце основного голкіпера зайняв Андрій Лєнчінков. Посприяли цьому і травма отримана на старті чемпіонату, і вдала гра на лінії прямого конкурента. Після приходу наставника Дайнеко на лавку вже сів Лєнчінков, а догравав чемпіонат у воротах Тимур Чоларія. Наразі в "Славутича" є два рівноцінних голкіпери, тому великої необхідності в послугах Крупниченка немає.

Максим Білик

Перебрався до "Славутича" лише влітку цього року. Стабільного місця не полі не мав, а переважно використовувався тренерським штабом у чемпіонаті України для ротації між футболістами. На першому тренувальному зборі під орудою нового головного тренера не міг продемонструвати всі свої найкращі якості, тому керівництво також припинило з ним співпрацю.

Шандор Вайда

Одна із найбільш "болючих" втрат команди у зимнє міжсезоння. У першій половині сезону яскраво себе зарекомендував у складі команди, ставши одним із лідерів півзахисту. Прекрасний виконавець штрафних ударів, в чому неодноразово зуміли переконатися суперники "Славутича" восени. Більше того, за підсумками першої частини сезону був одним із кращих бомбардирів команди. Але з початку цього року Шандор відправився на оглядини до представника Першої ліги "Нафтовика" із Охтирки.

Вайда пішов на підвищення до Першої ліги / Фото - ФК "Славутич"

До останнього часу ще був шанс, що Вайда таки зможе залишитися в Черкасах і на прес-конференції віце-президент Володимир Ходак запевняв журналістів, що Шандор має бажання продовжити співпрацю зі "Славутичем". Підсумком цієї історії стало повідомлення, що Вайда полетів на останній збір із "Нафтовиком" до Туреччини, а на офіційному сайті Славутича з’явилося повідомлення, що гравець залишив команду і тепер буде грати в Охтирці. Звісно, гравець такого рівня навряд був би зайвим у команді Пучкова. Але це вже лише здогадки.

Отже, в зимове трансферне вікно команду покинули Фабунмі, Гуд, Ткаченко, Рябко, Кобіков, Кравченко, Бриж, Кучеревський, Ніколайчук, Грищук, Горкун, Мірошников, Матвієнко, Крупниченко, Білик, Вайда.

Але й кадрове поповнення команди не забарилося, "Славутич" підсилився суттєвим десантом гвардійців у вигляді відразу десятьох футболістів. Про них розмову чекайте трохи згодом.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости