У Черкаси повертається Дніпро

21 июля 2014, понедельник. 08:57


Тема перейменування черкаської команди "Славутич" була однією із найбільш актуальних у фактично кожне трансферне вікно, починаючи з 2011 року. Черкаські ультрас неодноразово вимагали повернути команді історичну назву – "Дніпро", тоді як інші вболівальники, навчені гірким досвідом минулого, підтримували думку, що не важливо, яка назва у команди. Головне, щоб професійний футбол на Черкащині був.

Позиція черкаських ультрас довгий час залишалася незмінною – "Лише Дніпро, лише Черкаси". Саме під таким гаслом у Черкасах неодноразово проводилися марші з використання піротехніки, а також інші заходи, направлені на відродження історичної назви команди – "Дніпро". (Про це UA-Футбол неодноразово писав на своїх сторінках)

"Черкаські ультрас завжди приходили на матчі "Славутича", переживають черкаським футболом, але організовано підтримувати команду, згодні лише тоді, коли вона матиме назву "Дніпро", - неодноразово зазначав в інтерв’ю представник ультрас Роман Надточій.

Досить довгий час колишнє керівництво команди в особі віце-президента Володимира Ходака не готово було обговорювати зміну назви команди. Фактично офіційної позиції з цього питання вболівальники так і не дочекалися. Начебто були готові вислухати пропозиції ультрас, однак кожного разу ця тема "гальмувалася". Однією із причин, за неофіційною інформацією, було небажання керівництва мати юридичне відношення до "Дніпра", бо тоді довелося б виплачувати колишні борги ще зниклого у 2009-му році клубу.

Ультрас, в знак протесту, навіть деякий час бойкотували домашні матчі "Славутича", залишаючи свій 21-й сектор пустим. Однак і це не допомогло зрушити питання із мертвої точки.

Шанс повністю перезавантажити команду трапився у грудні 2013 року, коли у клубі відбулася фактично зміна влади, а новим генеральним директором клубу став відомий всеукраїнський футбольний функціонер Володимир Лашкул.

Весінню частину сезону команда розпочала під юридичною назвою – "Славутич" зі старою емблемою, однак на афішах, бігбордах клуб був підписаний – Черкаси. Команда козацького краю.

Таким чином, Володимир Лашкул неодноразово підкреслював на брифінгах, що питання зміни назви команди відрите, але потрібно провести детальне опитування, щоб мали змогу висловити позицію не тільки фан-рух, але й всі черкаські вболівальники загалом.

Підтвердженням серйозних намірів щодо зміни назви стало жеребкування календаря другої ліги на цей сезон, де в графі назви команди було зазначено – Черкаси.

Всі точки на "і" розставив на прес-конференції Володимир Лашкул, озвучивши назву черкаської команди на найближчий сезон.

"Зважаючи на результати опитування громадськості, професійна футбольна команда буде мати назву "Черкаський Дніпро". Також ми врахували думки голови черкаської ОДА Юрія Ткаченко та мера Черкас Сергія Одарича, яким прийшовся до душі такий варіант назви футбольного клубу", - зазначив Володимир Лашкул.

За його словами, новостворений клуб став правонаступником "Славутича", тому початок нового "Дніпра" буде взятий із 2010 року, коли і був створений цьогорічний півфіналіст Кубку України.

Наразі розробляється емблема, форма і колористика нового черкаського клубу. Всі роботи планують закінчити до старту команди у цьогорічній другій лізі. Також буде створена відповідна торгова марка, щоб команда мала змогу самостійно заробляти кошти на свою свою діяльність.



В статье: Вторая лига

Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости