Анатолій Волобуєв: "Команда зростає щоматчу"

2 марта 2010, вторник. 17:55


По завершенні першого кола в першій лізі відбулося «велике повернення»: в алчевську «Сталь» прийшов наставник, який працював з нею ще в часи її заснування, наприкінці 80-х, - Анатолій Волобуєв.

Через епідемію грипу та перенесення турів на весну свій перший офіційний матч із старою-новою командою досвідчений фахівець проведе аж через чотири місяці після того, як її очолив, - 15 березня проти бурштинського «Енергетика». Із того, яким він бачить найближчого суперника, ми й почали нашу розмову.

-Поважати треба кожного опонента, — вважає Анатолій Іванович. — Тим паче, коли мова йде про досвідченого лігового бійця. «Енергетик» — команда з характером, по-спортивному зла. Але ми граємо вдома, тому готуємося до зустрічі з подвійним бажанням. З 4 по 12 березня проведемо кримські збори, щоб повернутися в Алчевськ уже за кілька днів до старту.

-Епідемія застала «Сталь», коли команда п'ять матчів поспіль вигравала...

-Наш колектив — досить молодий, і з кожною грою хлопці краще розуміли тренерів і додавали в рівні. Після виграного матчу в Севастополі в них збільшилася впевненість: Я також був присутнім на тій зустрічі, і можу сказати, що хлопці показали хороший футбол і виграли заслужено.

-Як готувалися під час тривалого зимового антракту?

-10 січня зібралися, провели медогляд. До З0 числа тренувалися вдома, а потім виїхали на другий збір до Туреччини. Завершивши перший етап підготовки, ми вирішили не переривати заняття й аж до 27 лютого працювали в Туреччині. Час провели дуже корисно — зіграли чимало міжнародних спарингів — із чорногорцями, узбеками, казахами, росіянами і навіть бразильцями. Сподіваємося на плідну роботу й на завершальних зборах в Криму.

-Визначилися із новачками? Які кадрові зміни чекають на "Сталь"?

-У першому колі команда зі своїми напрацюваннями давала результат, тому було б неправильно робити значні зміни. Із вірменського «Бананца» повернувся центральний оборонець Дмитро Назаренко, який встиг у складі тієї команди пограти і в єврокубках. Також гратиме за нашу команду молодий бразильський форвард Алан, відомий за виступами в донецькому «Металурзі», київському «Арсеналі». Обидва ці футболісти свого часу вже грали в Алчевську. Також ми тримаємо на примітці кількох молодих місцевих гравців, деяких брали й на збори.

-У першому колі воротарі провели майже порівну матчів, у той час, як на інших позиціях чітко проглядається основний «кістяк». Навесні буде основний страж воріт?

-Нас влаштовують наші голкіпери — Бабак та Ситало. Сашко — один із найдосвідченіших у нашій молодій команді, Сергій — молодший, але також майстерний.

-Після травми у вересні оборонець Пасічниченко більше не грав. На зборах він уже працював?

-Так. Ми давали йому зіграти по тайму, і я ним задоволений. Натомість, залишив збори через травму Ліпилін та зламав руку Налигач.

-Після появи Алана конкуренція в лінії атаки «Сталі» буде дуже великою?

-Маємо нашого найкращого бомбардира Акименка, молодого Папагнюка, Молдована, на зборах непогано проявив себе Шевченко. Вибирати буде з кого.

-Ваша команда перебуває на четвертому місці, з якого цілком можна замахнутися й на вищі досягнення...

-Завдання виходу в прем'єр-лігу, як такого, ніхто не ставить, але, «як карта ляже», — приймемо той результат, який вийде... Надалі можна буде й подумати про підвищення в класі.

-Судячи з вашого тону, ви задоволені поверненням у рідну команду...

-Звісно. Почуваюся в Алчевську комфортно, радий бачити поруч рідних та друзів.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости