Перша ліга. "Прикарпаття" - "Львів" 0:0. Холості рейси "Львова"

13 апреля 2010, вторник. 18:54


"Прикарпаття" - "Львів" 0:0

«Прикарпаття»: Локатир, Барчук, Лебединець, Іванишин, Мельничук, Стоцький (Маковійчук, 51), Боришкевич, Мельник (Бушман, 90+2), Ревуцький, Бровкін, Цкарозія (Микуляк, 74).

ФК «Львів»: Ситников, Гальчук, Романюк, Мостовий, Білий, Г. Баранець, Худзік, Б. Баранець (Чепурненко, 54), Лупашко (Зозуля, 71), Шептицький, Мандзюк (Панас, 16).

Попередження: Мельничук, 17, Барчук, 40, Маковійчук, 60, Микуляк, 70 – Б. Баранець, 50, Худзік, 86.

Якось так виходить, що в тих командах, котрі приїздили до Івано-Франківська в останні тижні знайомих облич часом бувало не менше, ніж в команді господарів, яка зазнала суттєвих змін. Правда, на відміну від попереднього поєдинку з «Кримтеплицею», ФК «Львів» з різних причин не зміг задіяти усіх тих, хто так чи інакше був пов’язаний з Прикарпаттям (в данному разі – без лапок). На місці були брати Баранці. Вони, нагадаємо, дебютували в 1 лізі саме в складі франківського «Спартака». Звичну позицію в обороні займав уродженець Надвірнянщини Гальчук. А от його земляка, недавнього дебютанта «Львова», екс-капітана вже згадуваного «Спартака» Петра Ковальчука, на полі не було. Як і дискваліфікованого Ільківа.

Львів’яни прибули до Івано-Франківська за добу до першої дати матчу, себто 11 квітня. Але дізнавшись у понеділок, що матч перенесено на 13-те, підопічні Любінскаса покидали речі в автобус і рушили додому. Щоб наступного дня з’явитися тут знову. Відстрочка мала для «Львова» ще один неприємний наслідок – травмувався Ковальчук, який за словами наставника команди вибув зі строю на місяць. Другий рейс знову виявився «холостим» - претендент на підвищення у класі не зумів здолати одного з аутсайдерів.

Хороша гра реклами не потребує. Навіть за повної відсутності у місті афіш місцеві вболівальники дружно прийшли на стадіон. Прийшли подивитися на одну команду, а побачили іншу. Всупереч усім очікуванням, «Прикарпаття» не поступилося львів’янам не тільки в рахунку, але й за грою. Як і обіцяв після «Кримтеплиці» керманич франківського клубу Анатолій Ревуцький, команда поповнилася двома доволі кваліфікованими новачками – оборонцем Лебединцем і нападником Бровкіним. Вони помітно збалансували командні дії. Сьогоднішнє «Прикарпаття» - це вже не той колектив, який в більшості не зміг впоратися з ФК «Харків»...

Втім, зі стартовим свистком арбітра гості спробували заграти у звичний для себе комбінаційний футбол. Епі-центр активності «Львова» знаходився на лівому фланзі, де активно взаємодіяли Худзік і Мандзюк. Останньому, проте, довго перебувати у грі не судилося: зазнавши важкого ушкодження він залишив майданчик. А флангові передачі Худзіка ніяк не знаходили адресата.

Водночас дуже швидко з’ясувалося, що для оборони львів'ян кадрові втрати не минули безслідно: в їх центральній зоні час-від-часу спалахували пожежі. На 7-й хвилині Цкарозія обікрав у карному майданчику Білого, однак із завершальним ударом у прикарпатця не склалося. Згодом Боришкевич вистрілив зі штрафного поруч зі стійкою. Гості ж знову проривалися лівим флангом, але довести свої атаки до пуття їм не вдавалося. Ну хіба що одного разу вдало приклався до м’яча Борис Баранець (поруч з сійкою), а перед сигналом на перерву поруч з «дев'яткою» запустив «снаряд» його брат Григорій.

Загалом у першому таймі склалося таке враження, що гості збиралися обіграти «Прикарпаття» на одному лише класі, але нічого з того не виходило... Діставши у перерві прочухана, львів’яни додали обертів. Тільки-но розпочався другий тайм, як м’яч після удару Шептицького облизав стійку воріт. На 54-й хвилині вирвався на ударну позицію Григорій Баранець. Бив на техніку, проте Локатир у красивому стрибку дістав шкіряну кулю. А після ще однієї спроби капітана «Львова» м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Вистоявши під натиском суперника, господарі організували кілька гострих контрвипадів. На 63-й хвилині Ревуцький заледве не опинився наодинці з Ситниковим. Згодом слаломний рейд у карний майданчик гостей здійснив Боришкевич, однак з останнім пасом у нього не склалося. Тут-таки провірив пильність голкіпера Іванишин – м’яч просвистів поруч із «дев’яткою». Словом, господарі у цьому матчі прагнули перемоги не менше за суперника.

В останні хвилини поєдинку львів’яни все ж таки зробили спробу вирвати перемогу. На 88-й хвилині м'яч після прострілу Білого пролетів вздовж лінії воріт «Прикарпаття», але переправити його у ціль виявилося нікому. Вже у компенсований час не влучив у ворота Зозуля, а коли на останній, 94-й хвилині господарі через власну незграбність буквально подарували супернику право на кутовий, гості виконали його вкрай невдало. І одразу ж прозвучав фінальний свисток.

Альгімантус Любінскас (головний тренер ФК «Львів»): «Зіграли слабо. Дуже слабо. Хоча за класом ми мали обігрувати свого суперника. Мабуть, далася взнаки відсутність трьох основних гравців команди. У перерві була серйозна розмова, та вона не допомогла. І замість того, щоб наблизитися до «Севастополя» на три пункти, ми скоротили своє відставання лише на один бал».

Сергій Пташник (головний тренер «Прикарпаття»): «Ми побоювалися львів’ян, адже у попередніх зустрічах вони нам забивали стільки, скільки хотіли. З іншого боку, можливо, це десь і розхолодило нашого суперника. Ми ж, у свою чергу, добре вивчили його гру. Знали про його кадрові проблеми. Завдання гравці отримали просте – підняти м’яч у повітря і не дати львів’янам грати у свій, комбінаційний, футбол. З цим вони упоралися. Потішило те, що хлопці виявили не тільки бійцівські якості, але й часом демонстрували вправність у поводженні з м’ячем… Нам ще залишився важкий виїзд у Севастополь, а далі, сподіваюся, почнемо тішити своїх прихильників і результатом. Он їх скільки прийшло сьогодні на гру».




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости