Перша ліга. "Нафтовик-Укрнафта" - "Олександрія" 1:0. Моменти максимально – результат мінімально

26 марта 2011, суббота. 16:51


"Нафтовик-Укрнафта" (Охтирка)-ПФК "Олександрія" 1:0

26 березня. Охтирка. Стадіон «Нафтовик». 3 100 глядачів. 3 градуси.

«НАФТОВИК-УКРНАФТА»: Рильський, Карпенко-к, Тарасенко, Бояринцев, Прокурор, Карноза, Маринчук, Мепорія (Кравченко, 81), Вітер (Ліщук, 84), Саванчук (Єсип, 87), Мотуз. Запасні: Дейнеко, Юрченко, Коваленко, Зайчук.

ПФК «ОЛЕКСАНДРІЯ»: Паньків, Шевченко (Шупік, 67), Казанюк (Єрмак, 78), Довгий, Іващенко (Зейналов, 56), Запороржан (Грицук, 86), Гітченко, К. Пархоменко (Козак, 56), Ксьонз, Сидоренко, Таргамадзе. Запасні: Овсієнко, Чередніченко..

Гол: Мотуз (2).

Попередження: Маринчук (39), Єсип (90) – Ксьонз (38), Зейналов (69), Казанюк (90).

Судді: Сергій Скирда, Олександр Луценко, Ярослав Трехліб (Дніпропетровськ).

До матчу з Олександрією Нафтовик готувався наполегливо, адже вдома потрібно було грати з командою, яка є лідером турнірної таблиці. Також потрібно було реабілітуватися за не зовсім вдалий початок другого півсезоння.

В матчі першого кола, в Олександрії, команди розійшлися миром – 1:1. В тій зустрічі було багато питань до суддівства, та до самої команди, та хай там що, результат є результат.

В минулому турі Олександрія приймала вдома харківський «Геліос», та розгромила харків’ян – 3:0

Охтирчани грали на виїзді проти чернівецької «Буковини». В цьому складному матчі для обох команд Нафтовик втратив очки, поступившись з рахунком – 2:1.

Отже, повертаємось до самого поєдинку.

Тільки пролунав футбольний свисток команди почали активно шукати слабкі місця одна одної. Ось під час такого пошуку, захисник Олександрії фолить на нападнику господарів поля, за що арбітр призначає штрафний, який виконує Карноза. Він сильно пробиває по воротам, воротар відбиває м’яч перед собою, першим на добиванні опиняється Сергій Мотуз, який вганяє м’яч у ворота. Через декілька хвилин Нафтовик збавив оберти, та потроху почав передавати ініціативу Олександрії, чого й чекали гості.

На восьмій хвилині матчу Маринчук грубо збиває Іващенко біля штрафного майданчика. Суддя призначає штрафний. Біля м’яча Шевченко, який потужно пробиває, влучає в стінку. Вже на десятій хвилині матчу біля воріт господарів знову дуже гаряче. Швидкий прохід Шевченка центром поля, він віддає пас на Казанюка, та виводить його віч-на-віч з кіпером господарів, на щастя для Нафтовика, Рильський встигає до м’яча першим, та забирає його до рук. Нафтовик на наступ гостей відповідає слабкими контратаками, час від часу тривожачи захисників Олександрії. Так, на тринадцятій хвилині Карноза, Мотуз, та Вітер розігрують комбінацію, в результаті, якої останній пробиває низом, та захисники кидаються під м’яч, і він виходить за межі поля.

На 17 хвилині стався епізод, який міг змінити рахунок на табло. Маринчук біля власного штрафного збиває Таргамадзе. Власне він і виконує штрафний. У штрафному господарів, майже вся команда з Олександрії. Таргамадзє навішує, воротар невпевнено відбиває м’яч, першим до м’яча встигає Гітченко, який сильно пробиває, м’яч влучає в захисника з Охтирки, та опиняється біля самісінького воротаря, який вже цього разу без проблем фіксує м’яч. Більш менш пристойно охтирчани змогли відповісти на 22 хвилині. Вітер віддає чудовий пас на Мепорію, він проходить флангом, підбирається до штрафного майданчика, віддає пас в розріз Мотузу, який сильно пробиває, але не влучає по воротам.

Можна сказати, що фортуна, до кінця тайму була то на одному, то на іншому боці. Моментів забити було пре достатньо, у обох команд. Гострі, та швидкі моменти радували, та не давали глядачам сумувати.

Ближче до кінця першого тайму Олександрія збільшила свій напір на ворота господарів. Очевидно, не хотіла йти на перерву, у ранзі команди, що програє. Шевченко на 38 хвилині після флангового проходу вривається у штрафний майданчик Охтирки, невдало пробиває, і воротар з легкістю забирає м’яч. Відповідь господарів не довго барилася. Маринчук, проходить центром, і метрів з 40 пробиває. Голкіпер, не чекаючи такого удару, ледве встиг зреагувати на нього.

Слід відзначити також момент, який відбувався на останніх хвилинах матчу: Вітер проходить правим флангом, віддає пас в центр на Мотуза, який пробиває в один дотик, під м’яч кидається захисник, в нього влучає м’яч, який підхоплює Вітер, обігрує захисника, пробиває, та знову на заваді стає захисник, який головою вибиває м’яч. Біля м’яча опиняється Мепорія, який зльоту пробиває, та м’яч не влучає, в площину воріт.

Арбітр додав 2 хвилини часу, в які значних моментів не відбувалося.

В цілому перший тайм пройшов в рівній боротьбі між командами. Швидкий гол, додав впевненості господарям зустрічі. На протязі всього тайму гості намагалися відновити рівновагу, але фортуна була на стороні Нафтовика.

Початок другого тайму досить жваво почали господарі. Вже через хвилину після початку зустрічі, Вітер з легкістю ввійшов до штрафного майданчика, гостей, але почав зволікати, та втратив гарну можливість, піти у відрив.

Після відбиття чисельних атак Нафтовика, гравці Олександрії почали нав’язувати свою манеру гри, яка перейшла на половину господарів. Тепер вже гості, не давали вільно дихнути суперникові. Періодичні атаки з лівого флангу Таргамадзе, атаки по центру, весь час турбували голкіпера Нафтовика. Олександрія розтягує оборону господарів, та проводить свої атаки. Також підсилені замінами, які зробив головний тренер, гості йшли вперед.

На 57 хвилині Таргамадзе пробиває по воротам, воротар не дотягується, до м’яча , який проходить поруч біля стійки. Через кілька хвилин Запорожчан обрізає двох захисників, віддаючи гарний пас на Козака, який у останню мить згаяв час, та прогавив такий момент.

Спіймавши гостей на контратаці Вітер метрів з 16 перевіряє кіпера суперника на міцність, та спритність, потужно пробиваючи по воротам.

Але такі контратаки у другому таймі були рідкісними. Хоча якщо і відбувалися, то доволі гострі і небезпечні.

Майже весь другий тайм Олександрія володіла ігровою ініціативою, намагалася попри будь-що, хоча б поїхати з нафтової столиці не з порожніми руками.

Сімдесят п’ята хвилина відзначилась проходом Казанюка центром, який обіграв кількох захисників, пробиває, воротар не дотягується до м’яча, а вже через кілька хвилин по тому грубо зриває атаку Нафтовика.

На 80 хвилині господарі відповіли проходом центром, грою три проти двох. Але атака завершилась кутовим, який майже нічого не дав.

Олександрійці контратакують, метрів з 16 Козак наносить удар по воротам, влучає в руку воротарю, який не чекав такого удару, та з другого разу фіксує м’яч.

Наприкінці другого тайму Грицук виводить віч-на-віч Мотуза, який міг зробити дубль у матчі. Але не влучив по воротам.

Отже, незважаючи на велику кількість моментів, матч завершився з рахунком 1:0 на користь господарів. Добре це, чи погано? Хай кожен вирішує для себе сам. З одного боку при такій кількості гольових моментів, рахунок міг бути значно більшим. Командам, як з однієї сторони так, із іншої необхідно ще працювати, і працювати над реалізацією моментів. Адже в матчі були припущені «дитячі» помилки, і тільки нездатність іншої команди скористатися, ними призвела до того рахунку, який остаточно закріпився на табло.

В матчі добре себе проявили Мепорія, та Таргамадзе, які весь час підігрівали настрій своїх команд, на протязі всього матчу були активними, та створювали, багато гольових моментів.

Після цього матчу Нафтовик знаходиться, на 12-ій позиції, в спину йому дихає «Геліос», який бореться за прописку в лізі. Олександрія,продовжує очолювати рейтинг. Все ближче і ближче підбираються суперники.

Наступні матчі команд: Олександрія вдома приймає Ниву, Нафтовик грає в гостях проти Чорноморця.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости