Перша ліга. "Прикарпаття" - "Чорноморець" 1:5. Іронія долі або День міста – сумне свято

7 мая 2011, суббота. 17:47


«Прикарпаття» - «Чорноморець» - 1:5

Голи: Кругляк 73 – Бобко 12, 78, Діденко, 47, 83, Тащи 75.

На 90+1 хвилині Ковалюк не реалізував пенальті.

«Прикарпаття»: Локатир, Пономаренко (Барчук, 63), Плехтяк, Гребинський, Ковалюк, Герасименко (Кругляк, 54), Козоріз (Бут, 52), Антонюк, Іванишин, Микуляк (Згура, 60), Сокол (Вірстюк, 81).

«Чорноморець»: Паст, Соколенко, Портільо, П. Ковальчук, Зубейко (Сагайдак, 65), Сетті (Владов, 62), Політило (Соляник, 46), Тащи, Цигирлаш (Балашов, 78), Бобко, Тимченко (Діденко, 46).

Попереджень не було.

7 травня Івано-Франківськ святкував свій 349-й день народження. За іронією долі, саме в цей день провідна футбольна команда міста втратила навіть теоретичні шанси зберегти прописку у першій лізі. За іронією долі, у другий дивізіон «Прикарпаття» відправив клуб, на чолі якого стоять колишні гравці франківської команди – Роман Григорчук та Михайло Савка.

Цікаво, що ще на початку сезону обоє були у... «Прикарпатті». Григорчук деякий час виконував функції тренера-консультанта, а Савка в кількох матчах асистував тодішньому наставнику команди Пташнику, допоки його (Савку) знову не покликали у Бурштин. Ну а далі ви знаєте...

Навряд чи Роман Йосипович з Михайлом Степановичем перед матчем з «Прикарпаттям» звенули увагу на те, що саме їм випала доля понизити земляків у класі. Поза сумнівом, вони переймалися проблемами власної команди, яка в трьох останніх зустрічах поповнила свій актив лише одним балом.

«Причини такого результату, ми, звісно, проаналізували, але виносити їх на публіку я не стану, - мовить на післяматчевій прес-конференції Роман Григорчук. – Можу лише сказати, що на цей період припали травми кількох гравців основної обойми». Не став керманич одеситів аналізувати й гру «Чорноморця» з «Прикарпаттям». Ну хіба що є запитання, звернувся він до присутніх. Запитань не було.

Та й що було питати? Від самого початку гра стала нагадувати дорогу з одностороннім рухом. Атакуюча група «Чорноморця» розрізала оборону господарів, як ніж масло. Чекати на гол довго не довелося. Вже на 12 хвилині Бобко реалізував вихід віч-на-віч з Локатирем. Відзначимо, що до того кіпер «Прикарпаття» встиг ліквідувати кілька загроз своїм володінням.

Моряки продовжували насідати, однак подвоїти рахунок їм вдалося лише на початку другої 45-хвилинки. Цікаво, що з 20 по 29 хвилини м’яч тричі влучав у каркас воріт «Прикарпаття», зокрема, Цигирлаш двічі перевірив на міцність поперечку! А ще гості з десяток разів потрапили в офсайд. Особливо грішив цим Тимченко, а тому по перерві його замінив Діденко. Дев’ятий номер одеситів вже на другій хвилині свого перебування на полі реалізувал черговий вихід одеситів на побачення з Локатирем.

На 57-хвилині Локатир не втримав м’яч після вистрілу з-за меж штрафного майданчика Політила і Бобко переправив шкіряну кулю в ворота. Проте арбітри зафіксували у нападника офсайд. Не минуло, правда, й хвилини як Іван Бобко таки оформив дубль, елегатно перекинувши м’яч через голкіпера після чергової проникаючої передачі партнерів.

В другому таймі голеві моменти стали виникати і біля воріт «Чорноморця». І якщо на 72-й хвилині Згура після сольного проходу і передачі Сокола «пробачив» своїх земляків, то вже за хвилину Кругляк з кута карного майданчика потужно пробив у дальню дев’ятку.

Гості, щоправда, майже одразу відновили перевагу у три голи: з-за меж штрафного майданчика майстерно пробив Борис Тащи. Підопічні Григорчука на цьому не зупинилися. Через вісім хвилин флангову передачу Балашова реалізував ударом з другого поверху Діденко.

В компенсований час франківці мали нагоду скоротити відставання у рахунку – один з героїв матчу Бобко поблизу власних воріт сфолив на Кругляку. Здалося, що спершу пенальті хотів виконувати Згура. Однак ініціативу виявив капітан «Прикарпаття» Володимир Ковалюк. Та його доволі простий удар розгадав Паст і відбив м’яч.

Отож, провідна команда Івано-Франківська вчетверте з 2003 року вибуває у другий дизіон! У попередні рази з різних причин пониження у класі не відбувалося. Відзначу також, що вже третю гру «Прикарпаття» проводить під керівництвом Ігоря Диріва. У головного тренера команди Миколи Пристая закінчився термін дії тренерської ліцензії, через що йому заборонено займати названу посаду. На матчі з «Чорноморцем» Миколи Семеновича не було навіть на трибуні.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости