Перша ліга. "Львів" - "Чорноморець" 0:1

4 июня 2011, суббота. 18:55


"Львів" - "Чорноморець" 0:1

Гол: Діденко 80 пен

Жовті картки: Грицай, 52, Мачуленко, 73 – Соколенко, 73, Соляник, 73, Політило, 83

Одеса: 1 Євген Паст (футболка – червона, труси з гетрами – чорні), 25 Валерій Соколенко, 4 Мігель Портільо, 2 Петро Ковальчук, 42 Євгеній Зубейко, 19 Себастьян Сетті (к), 35 Руслан Соляник, 22 Ігор Цигирлаш (7 Віталій Балашов, 58), 28 Павло Ребенок (11 Іван Бобко, 68), 93 Борис Тащи, 14 Ігор Силантьєв (9 Анатолій Діденко, 78). Запасні: 99 Олександр Мусієнко, 17 Андрій Сагайдак, 8 Дмитро Владов, 17 Артем Щедрий. Головний тренер – Роман ГРИГОРЧУК, тренери: Михайло Савка, Ігор Наконечний, Андрій Глущенко.

Львів: 46 Богдан Когут (гетри - білі, труси - чорні. футболка - жовта), 3 Анатолій Бурлін, 8 Іван Білий (к), 2 Ярема Каваців, 21 Андрій Мостовий, 7 Дмитро Проневич, 9 Євгеній Чепурненко, 22 Володимир Танчик, 14 Антон Крамар, 6 Віталій Грицай (20 Ігор Мельник, 65), 10 Роман Мачуленко (24, Олег Маїк, 82). Запасні: 99 Артем Белошапка, 5 Данило Лазар, 27 Олег Орехов, 16 Антон Приходько. Головний тренер – Олександр РЯБОКОНЬ, старший тренер – Олександр Приходько, тренер воротарів – Роман Байрашевський.

Суддівська бригада: арбітр – Сергій Скирда (Харків), асистенти: Андрій Литвин (Київ), Володимир Пилипенко (Фастів), 4-й суддя – Ярослав Биць (Львів).

Інспектор ФФУ – Михайло Овчар (Калуш)

Ще зовсім юний «Львів» показав достойну та хорошу гру найвищого рівня, проте очок не здобув…

Розпочати звіт про даний матч, матч, який вирішував не тільки те, хто зможе продовжити боротьбу за найвищі нагороди, а й повинен був стати лакмусовим папірцем правди у вітчизняному футболі, хотілось традиційно з перших хвилин поєдинку, але просто не можливо не сказати хоча б одним реченням про неоднозначне суддівство, що викликало небувале обурення глядачів на «Лафорт-Арені», так, футболісти грали, боролися й намагались забити гол, але ж навіщо було «присаджувати» гравців на свисток…можливо, це лише суб’єктивне враження однієї людини, але всі ж бачили, і непомічені «руки» в штрафному «Чорноморця», і залишені без уваги дрібні й дуже суттєві порушення правил гравців у чорно-синіх кольорах, натомість Синьо-Золоті Леви були під чітким контролем, навіть дуже прискіпливим, що вилилось в призначений пенальті, якого, як показав відеоповтор, не було, пенальті, яке принесло перемогу одеситам і вивело їх у Прем’єр лігу, а також пенальті, яке суттєво ускладнило городянам можливість отримати бронзові медалі Першості. Що ж, маємо те, що маємо…була гра, було пенальті, є результат і є великий гіркий осад на душі насамперед молодих футболістів «Львова», для яких шлях у футболі тільки розпочався й вони бачать ці реалії, реалії, які перекреслюють їхні мрії про те, що справедливість в спорті є…Більше про «треті сили» в звіті ми не згадуватимемо, а кожен, у кого є совість, сам усе розуміє, а всім, як кажуть, воздасться…

На поле «Лафорт-Арени» городяни вийшли в білих кольорах із золотистими номерами та стали в енергетичне коло. В той же ж час, глядачі на стадіоні в один голос скандували: «еФ-Ка-Львів!», а фан сектор кричав: «Вперед Львів’яни, Ми разом з Вами!» Отож, гра розпочалася й перші 10 хвилин тривала без загострень й швидкостей, оскільки в гірському Добромилі стояла насправді нестерпна безвітряна спека, подумайте самі, аж +29 градусів! «Картинці» на полі колориту додавав тополиний пух, який, наче сніг, літав поміж футболістами. Акліматизувавшись до 10-ї хв., гравці обох команд пожвавили перипетії на газоні стадіону: спочатку Ігор Цигирлаш наважився на удар з правого флангу, проте він у нього не вийшов сильним, відразу львів’яни відповіли потужним ударом Антона Крамара з гострого кута лівого флангу, після якого смугастий промайнув поблизу стійки воріт. Вже через хвилину Роман Мачуленко наважився на неочікуваний для всіх удар з метрів 20-ти, після чого м’яч влучив у когось із гравців «моряків» і попрямував прямісінько в руки Євгену Пасту. Не минуло й чергової хвилини першого тайму, а вже після чудово виконаного кутового Володимиром Танчиком, головою впритул пробивав Дмитро Проневич, але шкіряний полетів вище воріт «чорноморів». Проходить ще одна хвилина й вже одесити відповідають прицільним пострілом того ж Цигирлаша, але м’яч, на радість місцевої публіки, оминає ворота Левів. На 18-й хв. невтомний 22-й номер «Чорноморця» знову намагається здалеку вразити ворота городян, але вкотре йому бракує прицільності. На 24-й хв. першого тайму чудову нагоду відкрити рахунок мав Антон Крамар, але перекидаючи шкіряну кулю повз воротаря гостей з близької відстані, перекинув й ворота. Далі, аж до 45-ї хвилини гра точилась в середині поля, були й емоції, була й в’язка щільна боротьба. А на 45-й чудову нагоду вийти вперед втратили підопічні Романа Григорчука, оскільки Павло Ребенок повторив помилку Крамара, коли з вигідної позиції перекинув круглого не так, як хотів.

Перші 15-ть хв. другого тайму також тривали без цікавих футбольних епізодів, після чого активізувався Віталій Балашов, який вийшов на заміну на 58-й замість Цигирлаша. Спочатку гравець у чорно-синій футболці пробив з одного флангу, а потім й з іншого, щоправда в обох випадках надійно зіграв кіпер «Львова» Богдан Когут. А на 72-й трапилось те, про що ми вже писали в першому абзаці звіту. Володимир Танчик, отримавши чудовий пас з глибини поля, зумів «прибрати» оборонців команди гостей і вже практично виходив сам на сам, але забороненим прийомом Володю зупинили. Після цього на полі виникла сутичка між гравцями обох команд, а гірчичники побачило троє. Проходить ще трішки часу й представник феміди – пан Сергій Скирда вгледів фол у грі капітана «Львова» Івана Білого в боротьбі з нападником гостей та…призначає пенальті.

Далі матч проходив доволі нервово, бо спочатку гравці «Львова» не могли прийти до тями від таких ось перипетій, а потім, під гучні скандування вболівальників, прагнули змінити рахунок на табло, але прозвучав фінальний свисток, після якого гравці «Чорноморця» раділи виходу в Прем’єр лігу під гучне скандування – ганьба. Що ж, кожен залишиться зі своїми враженнями, а це й тренер луцької «Волині» Віталій Кварцяний, тренер львівських «Карпат» Олег Кононов, а також ще багато-багато футбольних спеців, що прибули на «Лафорт-Арену». До слова, минулого сезону «Севастополь» також святкував свій вихід до еліти саме в Добромилі…





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости