Перша ліга. "Львів" - "Кримтеплиця" 1:0. День Перемоги у Львові

9 мая 2012, среда. 19:55


ФК «Львів» – «Кримтеплиця» (Молодіжне) – 1:0 (0:0)

Гол: Мельник 56

9 травня 2012 р. 18:00. Львів. Стадіон «Україна»

Арбітр: Михайло Митровський (Ужгород)

ФК «Львів»: Піцан, Сухоцький, Карпенко, Гордійчук, Плієв, Басараб (Лешко, 82), Войтович (к) (Балух, 69), Куцяба (Гарас, 50), Мельник, Сідельник, Шептицький (Онисько, 71). НЗ: Шпук, Родін, Вольський

Головний тренер: Володимир Журавчак

«Кримтеплиця»: Базілевич, Луценко (Саранчуков, 46), Новотрясов, Візавер, Антонюк (к), Романенко, Микуляк (Абляметов, 55), Свінціцкий, Єсип, Бідловський (Мемешев, 77), Радченко (Палагнюк, 46). НЗ: Жук

Головний тренер: Микола Федорко

Попередження: Карпенко 71 – Мемешев 88

Цього разу у гості до ФК «Львова» завітала «Кримтеплиця», яка ніколи не була зручним суперником для «левів», навіть незважаючи на статистику (за всю історію протистоянь львів’яни перемагали кримчан 6 разів і поступились лише тричі). Після нічиєї у Чернівцях у «синьо-золотих» ще залишаються шанси на те, щоб залишитися у Першій лізі, тому у кожному наступному матчі вони налаштовані битися до останнього. Гості з Молодіжного натомість перебувають не в дуже хорошому настрої, адже третю гру поспіль не можуть забити, а розрив від третього місця для них складає вже 6 очок. До того ж кримчанам потрібно буде ще поборотися з «Арсеналом» за четверту сходинку.

На матч Володимир Журавчак виставив такий склад: Піцан – у воротах; в обороні – справа - Плієв, зліва – Гордійчук, в центрі – Сухоцький і Карпенко; у півзахисті - Куцяба - на позиції опорника, у центральній зоні – Басараб і Войтович, на флангах – Сідельник і Мельник (правому та лівому відповідно); на вістрі атаки діяв Шептицький. Впродовж гри Сідельник та Мельник помінялися флангами.

Команда ж Миколи Федорка грала у такому складі: Базілевич – у рамці воріт; Луценко і Антонюк - справа та зліва в обороні відповідно, Новотрясов і Візавер – у центрі захисту; в опорній зоні діяв Романенко, в центрі поля – Микуляк і Єсип, на флангах – Свінціцкий (правому), Бідловський (лівому); на позиції нападника грав Радченко.

Перші 20 хвилин пройшли у ритмі постійної боротьби, а до ударів по воротах майже не доходило. Варто лише відзначити хороший момент Сідельника на 18 хв. Петро класно прийняв м’яч, проте замість віддати на партнера у штрафний майданчик, пробив прямо у руки воротарю гостей і втратив шанс для своєї команди. Згодом Микуляк віддав класний пас у центральну зону на Єсипа, але Богдан пробив неточно. Львів’яни виглядали впевненіше, створювали хороші комбінації, проте дуже часто у штрафному суперника їм не вистачало останнього пасу, щоб завершити атаку. На 27-й хв Шептицький відпасував на лівий фланг, де знаходився Сідельник, але Петро пробив прямо у руки Базілевичу. Потім вже і сам Шептицький шанс відзначитись втратив, не влучивши у ворота. У діях львів’ян відчувалося бажання перемогти, настрій га гру. У першій половині тайму по грі не можна було сказати, що зустрічалися команди із різних полюсів турнірної таблиці. А згодом «леви» і взагалі перехопили ініціативу у матчі: часто атакували і контролювали м’яч. На 31-й хвилині капітан «синьо-золотих» «змусив» сфолити на собі кримчан, і львів’яни заробили небезпечний штрафний. Проте Басараб влучив у стінку, а Сідельник невдало зіграв на добиванні. Згодом Мельник класно пройшов правим флангом, віддавши пас на Войтовича, але у Юрія удар не вдався. «Львів» володів ініціативою у грі, а «Кримтеплиця» лише захищалася.

Найнебезпечніший момент у першому таймі створили львів’яни на 38-й хв: Шептицький на правому фланзі класно обіграв Базілевича, котрий вийшов із воріт йому назустріч, і відпасував у центр штрафного на Куцябу. Ярослав, зігравши в дотик, віддав м’яч під удар Олегу, і лише кримський захисник не дозволив Шептицькому відкрити рахунок у зустрічі, вибивши «круглого» із лінії воріт своєї команди. Гості із Криму теж не хотіли відсиджуватися у захисті, проте до серйозної загрози воротам «левів» не доходило. Перший тайм можна впевнено записати в актив львів’янам і за володінням м’ячем, і за створеними моментами.

На початку другого тайму Микола Федорко «влив свіжу кров» у свою команду, і «Кримтеплиця» побігла в атаку. Проте недовго гості володіли м’ячем, адже львів’яни швидко перехопили ініціативу у грі й на 56-й хвилині таки досягли свого. Сідельник з правого флангу віддав хороший пас на Гараса, той відпасував на Мельника, котрий знаходився біля лівої штанги воріт кримчан, й Ігор відправив м’яч точно під перекладину воріт гостей – 1-0. Після цього «леви» не зупинилися на досягнутому і продовжували атакувати. Кримчани також створили кілька моментів, проте Свінціцкий вдарив вище воріт, а Антонюк пробив прямо у руки Піцана. Після 65-ї хвилини темп гри трохи спав, і команди старалися використовувати шанси при штрафних ударах. Львів’яни зусиллями Сідельника і Мельника намагалися подвоїти рахунок у зустрічі, проте атаки які створювали Петро та Ігор результативними не виявилися.

Більше забитих м’ячів у цій зустрічі вболівальники не побачили, а єдиний гол у зустрічі зробив свого автора – Ігоря Мельника – її героєм. Львів’яни повністю переграли своїх суперників у цій зустрічі, проявивши неабияке бажання та волю до перемоги.

Головний тренер «синьо-золотих» Володимир Журавчак висловив подяку своїй команді, проте зазначив, що надто радіти не слід, оскільки попереду важкі матчі, а конкуренти за виживання – «Нива» та «Енергетик» теж «не сплять». Зараз відрив від найближчого конкурента «Львова» - команди з Бурштина- становить всього 1 очко, тому «леви» надії не втрачають.

Микола Федорко відзначив, що у його команди були хороші моменти, проте не було «вогника в очах», який був присутнім у львів’ян. Він відзначив, що його команда не дограє сезон, а ще побореться з «Арсеналом» за четверту сходинку. Головний тренер «Кримтеплиці» у найближчому майбутньому шукатиме молодих талановитих гравців та готуватиме їх до гри у Прем’єр лізі.

Наступний матч «леви» зіграють на виїзді проти «Севастополя», котрий веде боротьбу за місця у верхній частині турнірної таблиці й «легкої гри» «синьо-золотим» не обіцяє, а кримська команда вдома прийматиме «Одесу».




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости