Перша ліга. "Олександрія" - "Нафтовик-Укрнафта" 1:1. "Олександрія" біля ґанку Олімпу

10 ноября 2012, суббота. 17:59


"Олександрія" - "Нафтовик-Укрнафта" 1:1

Голи: Шевченко,69 – Бояринцев,39
Вилучення: Кременчуцький,90+5 (друге попередження).

ПФК "Олександрія": Зарубін, Сахневич, Чередніченко-к, Кіча (Полярус,63), Гавриш, Шевченко, Запорожан, Грицук (Кралік, 75), Шендрік (Микицей, 46), Старенький, Банада.
Головний тренер Андрій Купцов.

"Нафтовик-Укрнафта": Чурілов, Ховбоша, Васильєв (Войцеховський, 45), Бояринцев-к, Мостовий, Кременчуцький, Башлай, Даудов, Світличний (Саванчук, 60), Артюх (Євстафієв,90), Радіонов, (Єрмак,62).
Головний тренер Євген Яровенко.

Попередження: Запорожан,44, Старенький,49,
Васильєв,41, Чурілов,57, Артюх,64, Мостовий,77.

Звітний поєдинок відбувався одним із останніх у турі. Безпрограшна серія

ПФК "Олександрія", яка сягнула вже 12 матчів поспіль (до того ж, ПФКА – єдина
команда, яка в графі поразок має всього два пункти, тобто найменше з усіх) дозволяла сподіватися не тільки на гарний результат представників Кіровоградщини, а й, у разі перемоги, на перше місце за результатами 19-го туру.

Утім, у протистоянні цих двох суперників існувала і додаткова інтрига. По-перше,
і сам "Нафтовик" опинявся б від зони прем’єр-ліги так близько, що годі було
охтирчанам не спробувати зачепитися за таку можливість. По-друге, варто додати,
що складно з-поміж усіх команд першої ліги знайти складнішого для "Олександрії"
суперника, ніж "Нафтовик" (Охтирка). До сьогодні за восьми нічиїх і п’яти перемог
ПФК "Олександрія" дванадцять разів в очних поєдинках перемогу святкували
сумчани. "Нафтовик" також досягнув напередодні солідної безпрограшної серії з семи поспіль матчів матчів, а в Олександрії він не програвав уже впродовж… 13 років. Тому-то навіть такий приємний виняток, як цьогорічна перемога в Охтирці з рахунком 3:2, змушував підопічних Андрія Купцова підходити до звітної гри проти охтирчан з дуже і дуже серйозним настроєм.

Матч розпочався з достатньо обережних намагань обох супротивників наблизитися до чужих воріт. Однак поступово ігрова ініціатива перейшла-таки до рук господарів, які помітно активніше діяли правим флангом, змушуючи "Нафтовик" тримати на своєму лівому фланзі значні оборонні сили. Незважаючи на те, що першими центр поля з двома непоганими пробами атак перейшли сумчани, на 9-й хвилині "Олександрія" могла повести в рахунку – звісно, у випадку, аби за порушення правил проти нападника господарів арбітр свиснув. Через пару хвилин реальну можливість поліпшити свій голевий доробок мав В'ячеслав Шевченко, однак кут обстрілу був занадто гострим і шкіряна куля пройшла поруч зі стійкою. На 15-й хвилині "Олександрія" виконала перспективний штрафний справа, а масована атака господарів на 23-й хвилині так і не призвела до взяття воріт. Усередині тайму, коли ігрова перевага ПФКА була вже дуже відчутною, на 25-й хв., "Нафтовик" зі свого боку проводить дуже небезпечну атаку, але Руслан Зарубін - на висоті. Невдовзі свою майстерність під час виконання штрафного мав нагоду продемонструвати і голкіпер гостей Олександр Чурілов.
На 39-й хвилині доволі рідкісна для гостей атака призвела до взяття воріт. Після подачі штрафного капітан гостей Леонід Бояринцев переправив м’яч у сітку воріт голкіпера олександрійців (попри присутність у зоні кількох оборонців) - 0:1. Впевненість на мить залишила олександрійців, і на 41-й хв. "Нафтовик" ледь не подвоїв рахунку – знову Руслан Зарубін проявив свої найкращі кіперські здібності. А на 44-й хв. нервозність матчу призвела до необов’язкової жовтої картки у Андрія Запорожана, який емоційно прореагував на контакт (до речі, які і багато інших епізодів не помічених ані боковим, ані якимось іншим арбітром) збоку охтирчанина.

Час, проте, аби не залишити сьогодні поле переможеними, в ПФК "Олександрія" був, і клуб з берегів Інгульця скористався цим правом сповна. На 49, 52, 55, 57, 66 та 67 хвилинах "Олександрія" намагається змінити рахунок, проводячи потужні і агресивні атаки. Якщо в першому таймі на тлі вправних атакуючих дій на полі своїми яскравими захисними діями вирізнявся Андрій Запорожан, час від часу отримуючи за це оплески трибун, то по перерві особливо помітними стають дії передовсім атакуючої ланки – зокрема, В`ячеслава Шевченка та щойно вийшлого на заміну Артема Поляруса (цей вихованець місцевого олександрійського футболу додає від гри до гри і в класі, і в упевненості). Не диво, що саме дії цієї зв’язки принесли господарям результат. На 39-й хвилині після діагональної передачі з лівого флангу Артема Поляруса Слава Шевченко пробив, влучив у ліву від воротаря стійку воріт, а повторним гарматним пострілом на добиванні встановив, як потім виявилося, остаточний рахунок на табло – 1:1. Дев`ятий гол головного голеадора Кіровоградщини: Шева третій у списку найзабавніших цього року після Кузнєцова з Севастополя (13 голів) та полтавця Івашка (10)!

До кінця матчу "Олександрія" намагалася "добити" суперника. Господарі спромоглися на креативні атаки на 72, 73, 74 та 78 хвилинах. Однак тактика затримки часу та дрібного фолу, професійно застосована охтирчанами, природна втома і тому неточність в окремих із дій господарів, та суддівство, яке в цьому матчі заслуговувало б на "повагу" Колліни, не дозволили ПФК "Олександрія" зламати сумну традицію не вигравати в Охтирки вдома: тринадцятий рік очних ставок так і закінчився для представників Кіровоградщини без перемог. ПФКА не вистачило одного удару, аби посісти першу сходинку після 19-го туру.
Однак у цієї історії є і приємні моменти: втринадцяте поспіль нинішнього сезону ПФКА залишає поле не переможеним. Увосьме поспіль це саме роблять також і охтирчани.

Більше нічиїх, аніж "Олександрія" та "Нафтовик" (по сім) має тільки "Геліос" (десять). Залишається лише гадати, на якому місці турнірної таблиці були б сьогоднішні суперники, аби внічию вони зіграли тільки сьогодні (на першому і другому відповідно з солідним відривом від переслідувачів).

Отож, тепер "Олександрія" разом зі "Сталлю" ділить другу-третю сходинку турнірної
таблиці, відстаючи від лідера, "Севастополя", всього на одне очко. І має чудові шанси продовжити боротьбу за омріяну путівку. Тепер жовто-чорні з берегів Інгульця вирушають до Білої Церкви на побачення з непоступливим "Арсеналом", а в заключній грі на КСК "Ніка" прийматимуть СК "Миколаїв", якому останнім часом на виїзді не таланить.

"Нафтовик" (Охтирка), набравши 31 очко, є четвертим у турнірі, і відстає від 2-
3 місць тільки на шість пунктів. Наступні дві гри клубу з Української Півночі
доведеться проводити з представниками Сходу – з ФК "Олімпік" (Донецьк) та
краматорським "Авангардом" - клубами, які перебувають в таблиці значно вище, ніж теперішні завтрашні і позавтрашні візаві ПФК "Олександрія".

Загалом же варто відзначити, що одна нога "Олександрії", попри звітну нічию, все
одно вже занесена над порогом Олімпу прем’єр-ліги. Є враження, що олександрійці, на відміну від іншого екс-прем`єрлігівця минулого розіграшу – "Оболоні" - спробують свій цьогорічний шанс використати сповна. Однак і "Нафтовик" - досі у числі потенційних претендентів на підвищення в класі.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости