Перша ліга. "Зірка" - "Нафтовик-Укрнафта" 2:1. Вольовий реванш "Зірки"

2 ноября 2013, суббота. 15:52


«Зірка» - «Нафтовик-Укрнафта» 2:1 (1:1)

Голи: Галенко Ярослав (45+2), 2:1, Родіна Вадим (71) - Артюх Сергій (15).

«Зірка»: Ширяєв, Допілка (Загальський, 89), Мостовий, Бочкур (Рудницький, 65), Родіна, Галенко (Силантьєв, 80), Гонщик (Лисюк, 59), Бурдіян, Фатєєв, Березовський, Осадчий.

«Нафтовик-Укрнафта»: Лавренюк, Бояринцев, Васільєв, Антонюк, Світличний, Башлай, Павелько, Зайчук (Разуваєв, 83), Левига (Саванчук, 60), Артюх (Прокопченко, 68), Радіонов (Яровенко, 65).

Попередження: Антонюк Дмитро (67), Бояринцев Леоінд (70), Осадчий Дмитро (77), Башлай Дмитро (80), Васільєв Денис (90+4).

В минулому турі у Миколаєві завершилася суха 5-тиматчева серія кіровоградської «Зірки». А сьогодні до Кіровограду завітав один із лідерів ліги «Нафтовик-Укрнафта», який теж мав чудову серію без поразок – востаннє в чемпіонаті охтирчани програвали ще 31 серпня в Харкові місцевому «Геліосу». Відтоді підопічні Євгена Яровенка здобули шість перемог і двічі зіграли внічию. Набрані 20 очок в цих матчах дозволили їм в турнірній таблиці переміститися з 10-го місця на третє. В охтирчан одна з найкращих атак в лізі – до звітного матчу вони забили 28 м’ячів, а найкращим бомбардиром команди є Євген Радіонов – 5 м’ячів.

Напередодні звітного матчу кіровоградська «Зірка» підсилила свою атаку, підписавши екс-нападника одеського «Чорноморця» Ігоря Силантьєва. За основну команду «моряків» він в 2009-2012 роках провів 22 матчі, у яких забив два м’ячі (у першій лізі забивав у ворота бурштинського «Енергетика» та армянського «Титану»). Також запрошувався до юнацьких та молодіжної збірних України – 26 матчів, 5 м’ячів. Ігор в цьому матчі дебютував, вийшовши на заміну на 80-ій хвилині, але особливо нічим не запам’ятався. Йому варто ще набрати форму та зігратися з новими партнерами.

На старті зустрічі господарі більше контролювали м’яч і змогли «заробити» два штрафні, а от їх виконання Андрієм Мостовим бажало бути кращим – в руки голкіперу гостей. А на десятій хвилині матчу Дмитро Башлай вивів на ударну позицію Світличного – подача і м’яч пролетів біля дев’ятки воріт господарів. 15 хвилина стала результативною для гостей: Сергій Артюх із-за меж штрафної площадки пробив по неймовірній траєкторії в дальню дев’ятку воріт кіровоградців – 0:1. Пропустивши м’яч, господарі дещо розгубилися і певний час оговтувалися. То ж в наступні 20 хвилин небезпечних моментів біля воріт гостей глядачі не побачили. А от Руслан Левига на 28-ій хвилині загрожував воротам Ширяєва, але останній впевнено зіграв. На 36-ій хвилині матчу Вадим Гонщик по центру увійшов у штрафну суперника, але не зміг пробити, впавши у боротьбі із опонентом. Багатоходова комбінація Осадчий – Мостовий – Гонщик – Осадчий – мостовий завершилася блокування захисником удару Андрія у 17 метрів від воріт. Дмитро Антонюк в центрі поля «обікрав» Вадима Гонщика і, пройшовши пів поля, пробив вище воріт. А в компенсовані хвилини першого тайму матчу на лівому фланзі атаки кіровоградців Дмитро Осадчий «протягнув» м’яч і, вигравши швидкістю у захисника, зробив точну передачу в центр штрафної площадки суперника, яку в один дотик результативно замкнув Ярослав Галенко – 1:1. Один з лідерів першої ліги пропустив м’яч у «роздягальню». За словами наставника гостей Євгена Яровенка цей гол зіграв чималу роль у підсумковому рахунку, ставши переломним.

Другий тайм матчу почався в неквапливому темпі. Перша небезпека виникла у воріт Євгена Ширяєва – Роман Бочкур помилився в опорній зоні і був виконаний постріл з флангу – голкіпер кіровоградців ліквідував загрозу своїм воротам. А на 60-ій хвилині матчу Сергій Артюх міг оформити дубль у цьому матчі, але проти цього був Євген Ширяєв, який «потягнув» удар у нижній дальній кут воріт. В середині другого тайму матчу гості почали грати в два «свіжих» нападники: Віталій Прокопченко замінив півзахисника Сергія Артюха, а Олександр Яковенко вийшов по позиції замість Євгена Радіонова. Але їм успіху не принесло. Кіровоградська команда зусиллями Дмитра Осадчого «заробила» штрафний удар: Іван Рудницький відпасував на Родіну і Вадим потужно пробив під ближню штангу воріт – 2:1. На 80-ій хвилині матчу гості помилку оборони кіровоградців «вибачили» - Олексій Разуваєв не влучив у дев’ятку воріт. А в компенсовані хвилини Дмитро Осадчий міг довести рахунок до 3:1, але програв дуель голкіперу гостей Максиму Лавренюку. То ж в підсумку матч завершився воловою перемогою «Зірки» з рахунком 2:1. Безпрограшна серія охтирчан перервана в Кіровограді. До речі, в кінці матчу серйозну травму отримав захисник «Зірки» Олег Допілка.

Цією перемогою оновилася й історія взаємовідносин кіровоградської та охтирської команд. То ж за роки Незалежної України ці команди між собою зіграли 18 офіційних матчів. В 1997 році в Кубку України обидва матчі завершилися внічию і завдяки більшій кількості забитих м’ячів на виїзді далі пройшли охтирчани, й шести сезонах в першій лізі, в якій зустрічалися в роки перебування в ній кіровоградської команди (винятком є сезон 2000\2001 років – тоді ФК «Нафтовик-Укрнафта» виступав в другій лізі). В минулому сезоні кіровоградці святкували дві мінімальні перемоги з однаковим рахунком 1:0. Цього літа в Охтирці кіровоградці зазнали нищівної поразки з рахунком 0:4. А сьогодні взяли реванш. Загалом, у 18-ти матчах було зафіксовано 5 перемог «Зірки», 5 раз сильнішими були охтирчани і в восьми зустрічах переможця не було виявлено; забиті-пропущені м’ячі становить 24-18 на користь охтирської команди.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости