Олександр Заваров: Готовий очолити збірну

9 октября 2012, вторник. 22:35


Сенсації не відбулося. У вчорашньому флеш-інтерв’ю UA-футболу Олександр Заваров заінтригував, що на відкритому тренуванні збірної внесе якусь конкретику стосовно чуток, які називають його наступником Олега Блохіна в національній команді. І хоч Олександр Анатолійович був, як зазвичай, красномовний, на головне питання він відповідав завуальовано.

- Олександре Анатолійовичу, раніше ви вдягали лише футболку з радянським гербом. Одяг з тризубцем на серці на вас, здається, вперше…

- Ролі різні, кольори інакші, але відчуття майже ідентичні. Як і раніше, відчуваю велику відповідальність перед вболівальниками, перед гравцями. Для мене дуже важливо і радісно, що вперше вдягнув форму збірної України.

- Ви з Андрієм Балем якось поділили функції? Хто за що відповідає?

- Я і Олег Кузнєцов – помічники Андрія Баля. Ми знаємо один одного давно. Зараз працюємо над тим, щоби вдало виступити, забрати всі очки в найближчих двох іграх, щоби команда пішла на перерву з хорошим настроєм.

- Ви хвилюєтеся?

- Звісно, що так. Усе колись буває вперше, але життєвий досвід дозволяє тримати себе в руках, тому й є деяка рівновага.

- З ким з гравців збірної ви були знайомі раніше?

- В "Арсеналі" працювали з Віталієм Мандзюком. Решту теж знаю, але вперше познайомився особисто. До того бачив цих футболістів по телебаченню чи з трибуни стадіону. Що можу сказати? Гарні, перспективні молоді люди. Сподіваюся, вони будуть показувати хороший результат.

- З вами?

- Ви, журналісти, самі почали писати щось незрозуміле, обсмоктувати чутки. Потім пішли якісь спростування. Скажу так: все буде вирішувати виконком і президент Федерації футболу. То буде потім. Для зваженого рішення є достатньо часу. Керівники подумають, обговорять. Думаю, стратегія буде саме така.

- Якщо рішення буде на вашу користь, ви готові очолити збірну?

- Готовий. Наразі ж вийшло так, що президент Федерації , віце-президент, Андрій Баль, керівник команди Черкасов викликали мене і сказали, що є пропозиція попрацювати в штабі Андрія Михайловича в найближчих матчах. Що я мав сказати, що я не можу? Звичайно, що я з задоволенням відгукнувся, хоча в мене не так і багато вільного часу. Втім, такими пропозиціями не розкидаються. Тому на ці дві гри буду асистентом. Мабуть, не зашкоджу, а навпаки чимось допоможу. Хочу сказати моїм недоброзичливцям, які засипали Інтернет розмаїтим брудом навколо мене: приблизно уявляю, звідки це йде. Хай заспокояться. А якщо не заспокояться, то для них буде ще гірше. Якщо вони дізнаються якусь новину, то зійдуть з розуму.

- Тобто, буде якась новина?

Мабуть що так, не знаю, яка. Але подивимося.

- Команда щось питала тренерів про Блохіна?

- Звичайно. Я поважаю журналістів, завжди іду на контакт. Але ці висловлювання… Я завжди відкритий. Але трохи некоректно постійно мусолити тему, хто буде тренером, коли головний тренер збірної переніс таку важку операцію. Думаю, Олегові Володимировичу неприємно, якщо він це бачить і чує. За останніми даними, Блохін починає себе нормально почувати і, відповідно, буде готовий до роботи. Коли саме – не знаю, через скільки днів. Добре, що на білому світі є Бог, який Олегові допомагає й дає здоров’я.

Нагадаємо, що Олег Блохін 24 вересня прийняв пропозицію Ігоря Суркіса очолити київське "Динамо". Згідно домовленості з ФФУ тренер мав підготувати збірну України до матчів з Молдовою та Чорногорією. Однак 5 жовтня у Олега Володимировича стався гіпертонічний криз, після чого виконуючим обов'язки головного тренера збірної було призначено Андрія Баля.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости