Шахова партія "Динамо" - "Карпати" триває. Черговий хід зелено-білих

15 апреля 2006, суббота. 22:30


Оригiнальна назва: "Пане Суркіс, не читайте перед обідом радянських газет і не їжте на ніч сирих помідорів, або Чому президенту Федерації футболу України іноді корисно було би ходити на прес-конференції після матчів київського „Динамо”

Київські спортивні видання продовжують цькування львівських „Карпат”. Методів не обирають: брудно, безсоромно, по-геббельсівськи вважаючи, що „маси” швидше повірять у брехню відверту, ніж брехню приховану. Це вже не інформаційні забавки на кшталт тих, до яких після матчів львів`ян з „Кримтеплицею” та франківським „Спартаком” вдалась газета „Команда”, натякнувши, що Павло Онисько „допоміг” „Карпатам” виграти, зігравши рукою у власному штрафному майданчику, а Войтович зробив це ж, зрізавши м’яча у власні ворота.

Ні, тепер в хід пішла важка артилерія – нахабне і брутальне перекручення інформації. Новий скандал розгорівся після повторного кубкового матчу „Динамо” – „Карпати”. На післяматчевій прес-конференції склалося враження, що київські журналісти просто таки полюють за кожним словом Юрія Дячука-Ставицького. Втім, на превелике розчарування столичних акул пера, підстав для подальших „наїздів” на „Карпати” Юрій Михайлович не дав. Тож журналістам довелося вигадувати сценарій розвитку інформаційної війни на ходу. Сценарій, в якому головну роль „блискуче” відіграв президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.

...У матчі „Динамо” – „Карпати” пролунав фінальний свисток. Журналісти та мисливці за автографами зібралися біля роздягалень команд. Ось виходить і одразу потрапляє у приціли відеокамер Григорій Суркіс. Той, хто наводив приціл, зробив одразу контрольний постріл (з повним текстом інтерв”ю можна ознайомитися тут – (www.dynamo.kiev.ua/Press/interv_nb.htm):

- Как вы можете прокомментировать слова главного тренера "Карпат" Юрия Дячука-Ставицкого, сказанные им после сегодняшнего матча, о том, что СЕЙЧАС ДЕЛАЕТСЯ ВСЕ ДЛЯ ТОГО, ЧТОБЫ НЕ ПУСТИТЬ "КАРПАТЫ" В ВЫСШУЮ ЛИГУ?

- Вы же знаете, что я на глупости не отвечаю. Я считаю, что любой интеллигентный и культурный человек, имеющий при этом права руководить командой, должен не просто воспитывать ее игру на футбольном поле, а должен еще и учить ее воспринимать жизнь, прививать игрокам человеческие ценности, иметь мораль, нравственность, этику. Я думаю, что ни одно из перечисленных качеств не присутствует в высказываниях главного тренера "Карпат".

Що ж, відповідь цілком у менторському стилі Григорія Суркіса, якби не одне кричуще „але”: Дячук-Ставицький не казав про те, що „СЕЙЧАС ДЕЛАЕТСЯ ВСЕ ДЛЯ ТОГО, ЧТОБЫ НЕ ПУСТИТЬ "КАРПАТЫ" В ВЫСШУЮ ЛИГУ”! В якості доказу можемо надати відеозапис післяматчевої прес-конференції тренера „Карпат”. От тільки не довелось би під час його перегляду декому червоніти. Все ще не вірете? То запитайте в Йожефа Йожефовича Сабо...

Найкумедніше, що на цьому ж сайті розміщено і розшифровку післяматчевої прес-конференції (www.dynamo.kiev.ua/Sources/ukr05_dk_kl.htm). Наведемо фрагмент виступу тренера „Карпат”:

...Я вважаю, що наша молода команда, яка зіграла з такими іменитими клубами як "Шахтар" і "Динамо", отримала чимало досвіду, і якщо нам дадуть вийти до вищої ліги, то ми укріпимось в міжсезоні двома-трьома футболістами, і будемо достойно виглядати....

- Вы сказали, что вам могут не позволить выйти в высшую лигу...

(перебиває) - Я такого не говорив. Я сказав: "якщо нам дадуть вийти у вищу лігу"…

- А могут не позволить этого сделать?

- Не знаю, враховуючи те, що зараз відбувається навколо "Карпат". Чесно кажучи, нам не дуже приємно спостерігати цю

картину... Всі ці статті в газетах, наповненні різними підозрами, відбиваються відповідним чином на футболістах, і на тренерах. Я б не хотів про це говорити, тому що все це не прикрашає український футбол...

Як бачимо, тональність виступу Юрія Дячука-Ставицького далека від категоричної та безапеляційної. Втім, той хто стояв під прицілом відеокамери, сприйняв бажане за дійсне і з мисливським азартом вчепився за перекручені журналістом слова тренера „Карпат”, зі смаком пережовуючи їх на свій лад. Та дозволимо собі нагадати: неякісна їжа часто призводить до проблем зі шлунком, а подекуди може навіть стати поперек горла.

Щоб остаточно розставити крапки над „і”, Інформаційний центр звернувся до Юрія Дячука-Ставицького з проханням пояснити, що може завадити „Карпатам” вийти до вищої ліги? Тренер „зелено-білих” назвав одразу три причини.

По-перше – стадіон „Україна”. Окрім того, що поле старе і знаходиться в поганому стані, тут немає дренажу, підігріву та камер відеоспостереження. А без цих речей у вищу лігу не допустять.

По-друге – календар. За місяць „Карпати” мали зіграти 9 матчів, в тому числі два з „Динамо”. Дячук-Ставицький у побудові цього календаря не звинувачує ані ФФУ, ані ПФЛ. Каже, що інакшого виходу просто не було. Ускладнює завдання „Карпат” і те, що двоє гравців команди, швидше за все, поїдуть на молодіжний чемпіонат Європи до Португалії.

По-третє – статті в пресі. Окрім згаданих натяків про Войтовича та Ониська є й низка інших публікацій: зокрема про те, що „Карпати” потрібно вигнати (?!) у другу лігу. Звісно ж, такі речі морально тиснуть на футболістів. Почастішали і підозри щодо договірних матчів. Слово тренеру: „Нас звинувачують у різних неприємних речах. А як ми тоді виграли 18 ігор? Як ми перемогли вищолігові команди? Як ми йдемо на першому місці? Коли ми перемогли „Шахтар”, „Ворсклу”, „Чорноморець”, то всі писали, що без „Карпат” вища ліга виглядає осиротіло, а тепер про це забули...”

До речі, гравця „Спартака” Войтовича після автоголу і подальших підозр у пресі... відрахували з команди. „Я мав розмову з тренером „Спартака” Юрченком, поклявся йому своїм сином, що жодних домовленостей з Войтовичем не було і бути не могло” – каже тренер „Карпат”. Дячук-Ставицький наголосив, що перебуває у хороших стосунках з ФФУ та ПФЛ, постійно їздить на засідання, пропонує реформи українського футболу. Наставник „Карпат” також висловив надію, що цькування „Карпат” припиняться і його команді не перешкоджатимуть спокійно працювати.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости