Олег Блохін: "До травня ситуація з роботою не зміниться"

18 марта 2009, среда. 19:35


Кореспондент Gazeta.ua вирішив поцікавитися, чим займається поки що безробітний Олег Блохін, а також розпитав про точку зору легендарного футболіста на останні знакові футбольні події.

- Як у вас нині з роботою?

- Ніяк. І до травня, переконаний, ситуація не зміниться. Нині сезон або закінчується, як у західноєвропейських чемпіонатах, або починається як у Росії. Тому приймати команду, яку ти не готував, собі дорожче. А як буде далі – побачимо.

- Ваш агент Шандор Варга заявив, що Блохіна кличуть до Саудівської Аравії. Ви навіть мали зустрітися з тамтешніми шейхами.

- Поки що зустрічі не було.

- Шейхи, які володіють “Манчестер Сіті” в січні пропонували “Мілану” 120 мільйонів євро за Кака. Як сприйняли цю звістку?

- Абсолютно нормально. У людей є гроші, чому вони не можуть розпоряджатися коштами так, як їм заманеться?

- Валерій Лобановський на початку 90-х працював на Близькому Сході. Його зять згадував, що місцеві шейхи вказували Валерію Васильовичу, кого ставити до стартового складу. Не боїтеся, що і у вас може повторитися така історія?

- Ну, Васильовичу цього точно ніхто вказати не міг. Я теж не боюсь - що це тоді взагалі буде за робота тренерська?

- Три українські клуби вийшли до 1/8 фіналу Кубку УЄФА. Чим це пояснити?

- Молодці, що вийшли, але ж суперники, "Сампдорія” та “Тоттенхем” не про УЄФА думали, а про свої проблеми в національних чемпіонатах. Для українських клубів – це досягнення, а для західноєвропейських турнір втратив цінність. Я коли у “Москві” працював теж мав завдання просунутися в УЄФА, але з обмеженою лавою запасних, проводячи вісім матчів на місяць серйозного прориву в єврокубках важко було очікувати.

- Як вам “Динамо” Сьоміна?

- Чотири голи за матч у Лізі чемпіонів команда не пропускає – це уже добре.

- Російських представників у 1/8 фіналу – двоє. Чи означає це, що рівень чемпіонату Росії гірший за український?

- Ні, звичайно. Навіть якщо 5 команд від України будуть в УЄФА – я все одно скажу, що Росія краща. Працював, знаю. Що Україна? Багато восени говорили про третю силу - “Металіст”, “Ворсклу”. А зараз що бачимо? Усе традиційно: перше - “Динамо”, другий - “Шахтар”. Але Маркевич все одно молодець – не маючи глибини складу і так довго бути на двох стільцях (Блохін має на увазі одночасність виступу у чемпіонаті України і Кубку УЄФА. - gazeta.ua)

- Хто виграє Лігу чемпіонів?

- Фаворитів троє - “МЮ”, “Ліверпуль” та “Барселона”. Потужний склад у “Челсі” - зламався Карвальйо, є Алекс. Травмувався Босінгва, може зіграти Белетті. Ще й Єсьєн вийшов після травми. Хоча згоден з тим, що пік форми лідерів “Челсі” - Террі, Лампарда, Дрогба був за часів Жозе Моуріньйо.

- Збірна України у кваліфікаційній групі Кубка світу грає з Англією та Хорватією. Чи “світить” нам вихід на Мундіаль з такими суперниками?

- Ви хочете – щоб я сказав, що ні? Так це не у моєму стилі. Коли до нас у групу потрапили Греція, Данія, Туреччина усі теж говорили, що Україні ловити нічого. Але ж пройшли. Так і тут. Михайличенко будує нову збірну, влаштовує зміну поколінь – на відміну від мене, у нього просто немає виходу.

- Воронін регулярно забиває у Німеччині. Чому?

- Тому що це його чемпіонат. Говорив, що коли Андрій до Ліверпуля переїхав – Англія не для нього. Футболіст ображався. А свою думку не змінив. Вороніну підходять Німеччина та Іспанія.

- Але з Шевченком ви помилилися? Говорили, що для нього найкраще - “Мілан”, але капітан збірної сидить на лаві запасних і в італійському клубі?

- Говорив. Але хто міг передбачити, що у Шеви серійно травми підуть? Суджу із загальновідомої інформації, сам давно з Андрієм не спілкувався.

- Він повернеться?

- Я думаю, цього нині ніхто не може сказати.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости