ФФУ: відповідь на звернення Прем`єр-ліги

20 сентября 2009, воскресенье. 08:40


ОПФКУ «Прем’єр-ліга»

Шановний Віталію Богдановичу!

На Ваш лист № 1208 від 17.09.2009 відповідаю і як президент ФФУ, і як член Виконкому УЄФА, а також як людина, котра дійсно роками будувала футбольну конструкцію країни. Тому Ви абсолютно маєте рацію, коли стверджуєте, що мені справді не може бути байдуже її сьогодення та майбутнє.

У цьому зв’язку я щиро вітаю прагнення Загальних зборів Прем’єр-ліги (ПЛ) − 24 вересня нарешті знайти необхідне порозуміння та ліквідувати обставини, які призводять до розвитку конфлікту всередині об’єднання професіональних клубів. Адже упродовж тривалого часу фахівці ФФУ надавали всіляке сприяння, аби пришвидшити процес правової реабілітації статутних документів об’єднання.

До речі, судячи з Вашого листа, якісь незрозумілі обставини досі заважають керівництву ПЛ вести конструктивний діалог з деякими підрозділами національної федерації, котрі усі свої стосунки із суб’єктами футбольного життя країни розглядають виключно крізь призму статутних та регламентних норм ФІФА − УЄФА − ФФУ.

Якщо я правильно зрозумів Вашу ініціативу − залучити мене у якості посередника для нормалізації діяльності ПЛ, вона свідчить якраз про готовність до безумовного виконання Лігою своїх чітко визначених функцій у загальній системі координат футбольної піраміди.

Адже і у запропонованій Вами іпостасі − посередника − я буду знову послідовно та принципово наполягати на приведенні у відповідність до норм чинного законодавства і футбольної конституції будь-яких договірних взаємовідносин між усіма зацікавленими сторонами.

При цьому ФФУ як і раніше жодним чином не зазіхатиме на права та повноваження незалежних органів футбольного правосуддя − Контрольно-дисциплінарного та Апеляційного комітетів, що є непорушним правилом для всього світового та європейського футбольного співтовариства, дисциплінованим членом якого є і національна асоціація. Такою ж логікою, у свою чергу, повинні керуватися і власники клубів, і персонал Прем’єр-ліги, що обслуговує їхні інтереси. Адже усі члени цього об’єднання, напевне, також прагнуть до запровадження принципів Fair Play для всього без винятку професіонального середовища однодумців.

За таких обставин я відкритий до діалогу і готовий прийняти Вашу пропозицію щодо посередництва у досягненні спільної мети на благо розвитку та зміцнення іміджу національного футболу.

З повагою, президент ФФУ,
член Виконкому УЄФА
Григорій Суркіс





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости