Ящук: Відчуваю в собі сили пограти на високому рівні

25 марта 2013, понедельник. 14:05


Олег Ящук – один з небагатьох українських футболістів, який ставав чемпіоном в Західній Європі. В далекому 1996 він перейшов з тернопільської «Ниви» до «Андерлехта». Потім були грецький «Ерготеліс», повернення до Бельгії у «Серкль» Брюгге і з січня «Вестерло». До речі Олег є одним з чотирьох нині діючих футболістів, які входять у «клуб Олега Блохіна» (крім Ящука це Андрій Воробей, Олександр Косирін та Максим Шацьких). Він люб’язно погодився дати інтерв’ю для нашого сайту.

Если изображение не отображается, перейдите на обычную (мобильную) версию страницы

- З січня Ви гравець «Вестерло». Вже освоїлись в новій команді і як Вас прийняли партнери?

- Так, звичайно вже освоївся. Прийняли мене нормально, по-дружньому. Декількох гравців я знав ще за часів виступів за «Андерлехт» - це Барт Гоор та воротар команди Кордьє, а ще декілька виступали зі мною у «Серклі».

- А що сталося в «Серклі»? При Бобі Пітерсу Ви були гравцем основи, а Фокі Бой не надав Вам жодної хвилини.

- Причина я думаю не в тренері, а в керівництві клубу. Результату не було, команда стоїть на виліт, тому взяли курс на омолодження складу і награють молодь.

- Для Вас навіть краще, що змінили клуб. «Серкль» вилітає, а «Вестерло» навпаки має шанс піднятися в еліту.

- Ніколи не знаєш, як буде в майбутньому. Але якщо судити по результатам «Серкля», то справи в них не дуже хороші.

- Різниця між першим і другим дивізіоном у Бельгії відчутна у якості гри?

- У другому дивізіоні, можливо, гравцям не вистачає індивідуальної майстерності. Але в плані вольових якостей та зарядженості на боротьбу, то цього їм не позичати. Команди демонструють більш силовий футбол.

- Цієї зими часто переносили матчі нижчих дивізіонів через негоду. Стадіони виявилися неготовими до примх погоди?

- Взагалі неготовими. Серед команд другої ліги знаю, що лише ми маємо підігрів, можливо ще хтось є, але я не чув про це. Кожна команда, яка потрапляє в еліту з нижчого дивізіону має багато проблем через вимогу щоб поле мало підігрів. А це справа не дешева і не кожна команда може собі це дозволити.

- «Вестерло» третій Ваш бельгійський клуб. Який досвід дав кожен з попередніх клубів?

- «Андерлехт», то перша моя команда в Бельгії. Тут я провів десять років, був чемпіоном, грав у Лізі Чемпіонів. «Серкль» також близький моєму серцю - тут я провів п’ять з половиною років. Але це вже минуле, вже історія.

- Охарактеризуйте грецький період кар’єри.

- Єдине, що завадило продовжити кар’єру в Греції, те що дочка мала йти в школу, але ми не знайшли підходящої (з французькою мовою). А так Греція мені пішла лише на користь. Я хотів залишити Бельгію щоб забути про численні травми і операції. Я навіть задумувався над тим, щоб сім’ю відправити до Бельгії, а самому продовжити кар’єру у Греції, але все ж вирішив повернутися в Бельгію.

- Греція пішла на користь, Ви є кращим бомбардиром «Серкля» за останні 10 років.

- Так. Але теж по-різному складалася кар’єра у Брюгге. Перші три роки, поки грав разом з Серебрениковим була гарними, але Сергій пішов і в мене почався спад (посміхається).

- Були розмови, що Ви могли прийти до «Руселара» Сергія Серебренникова.

- Так була така розмова. Але я розумів, що якщо перейду в «Руселар», то тільки заради Сергія, але я ще відчуваю в собі сили пограти на високому рівні, тому прийняв рішення перейти у «Вестерло» і поборотися за вихід у еліту.

- Сергій вирішив зосередитися на тренерській кар’єрі?

- Так думаю цей сезон для нього останній як для гравця, хоча з ним все може бути (сміється).

- Що говорять в Бельгії про Олександра Яковенка?

- Про нього йдуть відгуки як про хорошого гравця, який багато забиває, якщо порівнювати з тим скільки часу проводить на полі. Вболівальники хочуть щоб він залишився в Бельгії, але чутки його відправляють до Італії.

- А чому так погано висвітлюється в Бельгії другий дивізіон?

- Він не дуже популярний. Вся увага в основному приділяється вищому дивізіону, крім того тут дуже популярні теніс та велоспорт.

- З ким з українських футболістів підтримуєте відносини?

- Я найбільше спілкувався з Сергієм Перхуном, якого вже на жаль немає з нами. А більше ні з ким, крім Серебренникова.

- За українським футболом слідкуєте?

- Так слідкую. Особливо за тернопільською «Нивою». Зараз у них дуже хороший тренер Ігор Яворський, а з ним «Нива» буде лише прогресувати.

- Порівняйте Бельгію і Грецію.

- О, Греція – це море, сонце. А Бельгія сирість і дощі, але всюди порядок. Але життя так склалося, що живу в Бельгії і батьки мої тут, лише сестра живе на Україні.

- Часто приїжджаєте в Україну?

- В міжсезоння десь на тиждень чи десять днів.

- Куди б радили піти в Бельгії пересічному українському туристу?

- Я б рекомендував відвідати центральні площі Брюсселя та Брюгге. Це дуже гарні міста, є на що подивитися. В Брюгге подобаються численні канали – така собі Венеція в Бельгії.




Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости