Сергій Пшеничних: Конкретних завдань на нинішній сезон президент не озвучив

14 февраля 2013, четверг. 16:17


Захисник "Металіста" про матч із "Ньюкаслом"

- Сергію, харків’ян мало хто про це запитує, але передусім хотілося би дізнатися: як узимку пережили зміну власника клубу особисто ви?

- Не скажу, що надто вже хвилювався за долю клубу, адже новий його власник одразу ж запевнив, що негативно ніяк ці зміни на "Металіст" не вплинуть. Більше того, сказав, що стане краще. У принципі, його слова нині підтверджуються: якщо говорити бодай про зарплатню, то все вип­лачується своєчасно й без жодних проблем. Окрім цього, після повернення до України зі зборів, напередодні вильоту до Англії (нагадаємо, саме там "Металіст" готується до поєдинку з "Ньюкаслом"), у нас відбулася зустріч із президентом, на якій він наголосив, що перед командою ставитимуться серйозні завдання, в "Металіста" збільшуватиметься фінансування, а одним із пріоритетних завдань є купівля харківського стадіону. Тобто роблю висновок, що наразі справи йдуть добре.

- За словами Сергія Курченка, команда впродовж п’яти років має виграти єврокубок. То, може, президент вирішив не відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні?

- Конкретних завдань на нинішній сезон президент не озвучив. Головне на найближчі півроку - не опуститися в турнірній таблиці чемпіонату нижче того місця, яке стало для нас стабільним, а в Лізі Європи - пройти турнірною сіткою якомога далі. Загалом, цього сезону президент, на мій погляд, радше придивлятиметься до можливостей команди.

- Перший суперник команди в Євролізі - "Ньюкасл". Кого вважаєте фаворитом протистояння?

- Думаю, шанси рівні - 50 на 50. Попри все, впевнений, що "Ньюкасл", як і ми, боротиметься за те, щоби вийти в наступний раунд. Інакше навіщо було долати груповий турнір, докладати до цього зусилля? Тим паче, в команду взимку прийшло чимало відомих футболістів.

- Десь глибоко в підсвідомості все ж закрадається думка про те, що "Ньюкасл", як і більшість англійських команд, гратиме в Лізі Європи не оптимальним складом?

- Якщо так справді станеться, то я тільки "за" (усміхається)! Справді, було би непогано, щоби суперник і склад не найсильніший виставив, і завдання стовідсотково здолати нас не мав. Інша річ, що це не дає нам права орієнтуватися на пріоритети опонента, бо маємо свої інтереси в Лізі Європи.





Следите за нами:
Мы в Viber Мы в Facebook Мы в Telegram

Читайте также

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус

Новости Футбола

Все новости