Будівництво навколо НСК „Олімпійський” опротестовано Генеральною прокуратурою України


Федерація футболу України отримала копію протесту Генеральної прокуратури України

Будівництво навколо НСК „Олімпійський” опротестовано Генеральною прокуратурою України


Активні виступи Федерації футболу України, громадськості та засобів масової інформації щодо порушень у будівництві торговельно-ділового комплексу перед НСК „Олімпійський” не залишилися непоміченими Генеральною прокуратурою України.

Федерація футболу України отримала копію протесту Генеральної прокуратури України на рішення Київської міської ради від 14 березня 2002 року № 317/1751 за підписом заступника Генерального прокурора України Тетяни Корнякової.

У протесті зокрема говориться:

„Київською міською радою 14.03.2002 прийнято рішення № 317/1751 "Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю "Юджин" земельних ділянок для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу перед НСК "Олімпійський" з реконструкцією площі на. вул. Великій Васильківській (Червоноармійській), 53--55 та житлово-офісного комплексу з об'єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської у Печерському районі м. Києва".

Відповідно до першого та п'ятого абзаців пункту 1 вказаного рішення Київрадою затверджено проект відведення земельних ділянок загальною площею 2,69 га та їх надано в оренду ГОВ '"Юджин" для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу перед НСК "Олімпійський" з реконструкцією площі на вул. Великій Васильківській (Червоноармійській), 53-55 та житлово-офісного комплексу з об’єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської у Печерському районі м. Києва.

Дане рішення у цій частині суперечить чинному законодавству України і підлягає скасуванню з наступних підстав.

Відповідно до ч.6 ст.123 Земельного кодексу України проект відведення земельної ділянки погоджується із землекористувачем, органом по земельних ресурсах, природоохоронним і санітарно-епідеміологічним органами, а також органами архітектури та охорони культурної спадщини.

Всупереч вказаній нормі закону проект відведення земельних ділянок ТОВ "Юджин" не погоджувався з санітарно-епідеміологічним органом, органами архітектури та охорони культурної спадщини.

Таким чином Київською міською радою незаконно затверджено проект відведення земельних ділянок ТОВ "Юджин" та надано їх цьому товариству в оренду.

З урахуванням викладеного, керуючись ст. 21 Закону України "Про прокуратуру”,- ВИМАГАЮ

Абзаци 1 і 5 пункту 1 рішення Київської міської ради від 14.03.2002 № 317/1751 "Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю "Юджин" земельних ділянок для будівництва, подальшого обслуговування та експлуатації торговельно-ділового комплексу перед НСК "Олімпійський" з реконструкцією площі на вул. Великій Васильківській (Червоноармійській), 53-55 та житлово-офісного комплексу з об'єктами соціальної інфраструктури на перетині вулиць Шота Руставелі та Жилянської у Печерському районі м. Києва" скасувати.

Протест прокурора зупиняє дію опротестованого акту і підлягає обов'язковому розгляду у десятиденний строк після його надходження.

Про наслідки розгляду протесту в цей же строк повідомити Генеральну прокуратуру України”.

Оцените этот материал:
Источник:
ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
д (Киев)
Давно пора. Поддерживаю. Теперь нужно общим собранием решить - что на месте той ямы построить. Чтоб для болел футбола в радость было!
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 13
д (Киев)
Давно пора. Поддерживаю. Теперь нужно общим собранием решить - что на месте той ямы построить. Чтоб для болел футбола в радость было!
Ответить
0
0
Дима(Киев) (Киев)
всем привет А как вы думаете, что ж теперь с этой \"земельною ділянкою\" будет? Ладно, забрать - может и заберут. но на ней же много чего натрорили. Да и бабло там же крутилось порядка 10-ти кошельков. Kosmich (Kyiv) Да надоело, наверное. А что им остается делать?
Ответить
0
0
Kosmich (Kyiv)
wihtor (Донецк) 29.12.05 21:57 А при чем здесь нынешняя власть????? Земля то продавалась при старой власти!!!!!!! Мля.. мне так смешно читать плевалки донецких на разных форумах по поводу власти... - вам самим то не надоело????
Ответить
0
0
Mel_Dlanod (Zentr_Kievskoy_obl)
РЕСПЕКТ!!! 2_Sanchez (Львів) 29.12.05 18:05 Спочатку у Львові стадіо збудуйте, а потім уже радіус кола навколо Столиці вимірюйте!!!............ 2_lazik (Рівне) 29.12.05 15:12 А чужие деньги считать - НЕКРАСИВО!!!...
Ответить
0
0
wihtor (Донецк)
Давно пора...Заодно и посмотрим на что способна нынешняя власть...Просто будет один из показателей...А вообще это тупо - обкакать стадион, претендующий принимать финальную часть чемпионата Европы...
Ответить
0
0
football-phone (Дрогобыч)
Телефонний розговор с А. Шевченко Прослушать ево можно здесь www.duler-spark.land.ru
Ответить
0
0
Sanchez (Львів)
...а взагалі я за те, щоб замість Олімпійського побудували більш сучасний стадіон. Звичайно через це прийдеться влетіти в копійочку, але якщо ми збираємось приймати Євро 2012, то вже зараз треба задуматись над новою футбольною ареною!
Ответить
0
0
Sanchez (Львів)
В нас завжди все роблять через задницю
Ответить
0
0
lazik (Рівне)
О Омельченко на денежку попадёт , ведь инвесторы пдадут в суд на город :(
Ответить
0
0
oleh86 (Stryi)
Сподiваюсь, що ця проблема вирiшиться позитивно. Кївська мiськрада справдi не мала права видавати дозволу на забудову площi перед "Олiмпiйським", адже це створює загрозу безпецi глядачiв пiд час матчiв (в планi можливостi їхньої безперешкодної евакуацiї).
Ответить
0
0
Максим Динамо Киев навсегда (Гомель)
Мля, неужели дело наконец то тронится с мертвой точки ?!
Ответить
0
0
Дон (Луганск)
Лучше поздно, чем никогда.
Ответить
0
0
Бор (Львів-Луцьк)
А де ви раніше були????????
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус