Йоханссон відвідає матч за Суперкубок


Почесний президент УЄФА відвідає матч за Суперкубок України, в Одесі

Йоханссон відвідає матч за Суперкубок


Леннарт Йоханссон на відкритті Будинку футболу України (©ФФУ/Павло Кубанов)

Почесний президент УЄФА Леннарт Йоханссон відвідає матч за Суперкубок України, в якому в Одесі 10 липня зустрінуться чинний чемпіон, володар Кубка країни київське «Динамо» та срібний призер національної першості донецький «Шахтар». У ході дводенного візиту 77-річний швед також зустрінеться з членами президії ФФУ.

17 років на чолі УЄФА

Леннарт Йоханссон, котрий у січні нинішнього року передав естафету Мішелю Платіні, очолював УЄФА протягом 17 років. За час перебування на керівній посаді швед перетворив Європейський футбольний союз із суто адміністративної організації на сучасну динамічну бізнес-структуру. УЄФА спонукав футбол Старого Світу до радикальних змін. «В якості президента УЄФА я віддав усе на благо прогресу, інтеграції та комерційного успіху, відстоюючи при цьому ідеї солідарності», – зазначає швед.

Батько Ліги чемпіонів

Йоханссона називають батьком Ліги чемпіонів, що стала найпрестижнішим клубним змаганням планети. Її спортивна й комерційна привабливість збирають докупи найкращих гравців світу й мільйони уболівальників. Нового статусу набули й фінальні турніри чемпіонатів Європи для збірних. Наразі вони займають місце серед трьох найвизначніших спортивних подій сучасності, поряд із світовими першостями й Олімпіадами.

Четверта зустріч грандів

Матч за Суперкубок України, котрий також уже став прикрасою футбольного календаря, стане офіційним відкриттям сезону-2007/08. Як і в попередні роки, на поле одеського стадіону «Чорноморець» вийдуть «Динамо» й «Шахтар». До речі, кияни – дворазові володарі цього престижного трофею (2004, 2006), гірники відсвяткували перемогу в 2005-му.

Плани «Динамо»

Динамівці готуватимуться до сезону в Австрії. На збір вирушили 24 польові гравці та троє воротарів. Чемпіон планує зіграти три контрольні поєдинки – з австрійським «Лустенау», грецьким ОФІ та збірною Зімбабве. Як розповів журналістам наставник «біло-блакитних» Анатолій Дем'яненко, крім хорвата Бушича та марокканця Махдуфі, який наразі проходить медогляд, на збір, імовірно, приїде новий футболіст із Бразилії.

Підготовка «Шахтаря»

«Шахтар» вирушив на тренувальний збір до Швейцарії ще в понеділок. Причому з Донецька вилетіли 13 польових гравців та чотири голкіпери, тоді як легіонери приєдналися до них уже в Женеві, звідки команда переїхала до Івердона. В спаринг-партнери гірники обрали швейцарські «Янг Бойз», «Ксамакс», «Грассхоппер», «Сьон», а також румунський «Рапід». Ім’я останнього суперника підопічних Мірчи Луческу стане відомо пізніше.

Бригада суддів із Нідерландів

Нагадаємо, обслуговувати суперкубкову дуель доручено нідерландській бригаді суддів. Арбітром у полі призначений Пітер Вінк, що віднедавна входить до еліт-групи УЄФА. На лінії йому допомагатимуть Адріан Ініа та Коен Дрост. Четвертий суддя – Бйорн Кюйперс.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
dale (Донецк)
junk (ODESSA) если динамовцем наплевать на своих болел, то уж гости им точно не указ
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 9
dale (Донецк)
junk (ODESSA) если динамовцем наплевать на своих болел, то уж гости им точно не указ
Ответить
0
0
junk (ODESSA)
Неужто Динамо выставить дублёров при таком высокопоставленном госте....
Ответить
0
0
mainzo (Донецк)
Aenziferum (Kherson) 28.06.07 10:36 А чего нам скрывать, пусть лучше мы будем решать эти проблемы, а не подпудривать их. Никому не секрет, что скоро ЧЭ-2012, на нас будет смотреть снисходительный глаз Европы, а как соседи будут придираться к нашим недочётам, так это вообще жесть... Поэтому лучше решить всё сейчас, чтобы потом лишний раз не краснеть.
Ответить
0
0
Aenziferum (Kherson)
Ну и зачем Юханссону смотреть не на матч сильнейших команд? Чтоб токо ещё более плачевные выводы делать о нашем футболе?
Ответить
0
0
dimonych (-)
[SP] (kiev) Кто бы что не говорил, мне аналогично будет интересно на это посмотреть. Поэтому я и не отказываюсь от планов поехать в Одессу.
Ответить
0
0
[SP] (kiev)
Хм. А если динамовская молодежь "усиленная 3-4 игроками основы" (с) потерпит разгром? трагедии не случится, не нужно забывать кто играет (это не оправдание) никто же не исключает и противоположного исхода..
Ответить
0
0
[SP] (kiev)
dimonych (-) насколько мне известно такого усиления не будет, демьяненко говорил про замены.. впрочем не буду спорить, в посл время не очень владею инфрормацией, хотя было бы интересно посмотреть на любой микс. в любом случае матч планирую увидеть все же номинально играют за первые команды и обязаны доказывать свою пригодность
Ответить
0
0
dimonych (-)
[SP] (kiev) Хм. А если динамовская молодежь "усиленная 3-4 игроками основы" (с) потерпит разгром? Кстати, состав Шахтера будет основным только условно. Мы почти наверняка увидим Гладкого, Пятова, Езерского, Приемова и прочих новичков. Возможно вкупе с Сергеем Шевчуком и прочими лидерами дубля
Ответить
0
0
[SP] (kiev)
вот и дополнительная мотивация для команд а то поначинали мол будет тренировочный матч.. каждый тренер вправе выбирать состав на игру и для начала пусть шахтер обыграет динамовскую молодежь а потом уже кричат что Демьяненко уменьшил интерес к матчу выставив дубль, где как не в такой встрече испытывать хлопцев в условиях максимально приближенных так сказать да и без кровь из носа ответственности за результат
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус