Фінальний турнір чемпіонату України з пляжного футболу. У фіналі – "Нова Ера" й "Марріон"


У фінальному поєдинку чемпіонату України з пляжного футболу зустрінуться одеська і столична команди

Фінальний турнір чемпіонату України з пляжного футболу. У фіналі – "Нова Ера" й "Марріон"


У фінальному поєдинку чемпіонату України з пляжного футболу зустрінуться одеський «Марріон» і столична «Нова Ера». У суботніх півфіналах кияни подолали іншого представника Південної Пальміри – «Глорію», а одесити сенсаційно вибили з боротьби за титул київське «Плесо», перемігши в серії пенальті.

«Марріон»І знову Войников!

Протягом двох таймів зустрічі «Плеса» й «Марріона» вболівальники на трибунах зведеної в Гідропарку 2,8-тисячної арени й телеглядачі голів так і не побачили. Відчувалося: ціна перемоги накладє відбиток на дії суперників. Відкрив рахунок плесівець Сапронов аж на 31-й хвилині (так довго в нинішньому сезоні нулі на табло ще не трималися). Час збігав, і фаворит був усе ближчим до участі у фіналі. Однак знову гру на себе взяв захисник «Марріона» Войников, зрівнявши рахунок на останній хвилині!

Капітану було не до посмішки

Войников з’явився у складі одеситів лише в останньому Гран-прі, в Іллічівську, одразу ставши одним із лідерів команди. Його легко впізнати – по довгому волоссю, підперезаному стрічкою, що подарувала Олегові дружина. Людина глибоко віруюча, на майданчику він до останнього б’ється за команду. Й Фортуна винагороджує гравця. Один із забитих післяматчевих пенальті – також на його рахунку. В лотереї у «Марріона» відзначилися також Коптєв і Коваленко, а у «Плеса» забили Мандрика й Магда. Фатальний же промах став нещасливим білетом капітана команди Костенка...

Зламана нога – не перешкода

Як, напевно, жалкували переможені за моментами, не реалізованими на початку гри. М’яч обстукав увесь каркас воріт Андрія Баблуані, але у сітку йти вперто відмовлявся. Та й одеський кіпер доклав зусиль, аби не дати суперникам приводу для радощів. Президент «Марріона» Андрій Залесський називає натхненну гру свого воротаря одним із найважливіших чинників успіху. А також – тактичну дисципліну й самовідданість підопічних. Лише дві ілюстрації: фактично виключеним із гри був лідер атак «Плеса» Олег Мозговой; захисник одеситів Валерій Губенко догравав матч із переломом ноги й навіть міг принести своїй команді перемогу на останніх секундах.

Однієї сенсації досить

Другий фіналіст визначався у протистоянні «Нової Ери» й «Глорії». На боці першої були трибуни й клас, суперник у якості козирів міг пред’явити розкутість (програш не розцінювався б одеситами як трагедія) і зайвий день відпочинку. Попервах аргументи гостей були вагомішими – «Глорія» й повела в рахунку (Захаренко, 6-а хвилина). Боженко мав шанс відновити рівновагу, але на останній секунді першого тайму не дотягнувся до м’яча, опинившись перед порожніми воротами.

Маленьке диво Корнійчука

Втім, одразу по перерві кияни заходилися доводити, хто є на майданчику господар. Головін зі штрафного влучив у штангу, а Боженко свою спробу – реалізував, 1:1. Обмінявшись небезпечними моментами (Захаренко – поруч із стійкою, Рак – перекладина), опоненти, здавалося, не проти того, аби відкласти «останній бій» на заключну 12-хвилинку. Але – тільки здавалося. За досить обережної гри на перший план вийшла індивідуальна майстерність. На 23-й хвилині форвард «Нової Ери» Олександр Корнійчук, прийнявши пас від свого голкіпера, створив маленьке диво, примудрившись ефектно вразити ворота із важкого положення, та ще й із захисником, що висів на спині.

Сам собі подарунок

У «Глорії» вистачило сил зрівняти рахунок. Це знову Захаренко, найгостріший серед одеситів, на мить випередив Головіна, вразивши дальній кут на 26-й хвилині. Однак за три хвилини господарі востаннє в зустрічі вийшли вперед. Переможний гол – в активі Віталія Арановського. Напередодні він відзначив свій день народження, і «подарунок» від Снігура, котрий дав киянину обробити м’яч і пробити в самісіньку «дев’ятку», був для «Нової Ери» дуже доречним. Отже, 3:2 на користь фаворита турніру.

Київське «Динамо» – у вищій лізі

Фінал стане повторенням заключної зустрічі групи А. Тоді, нагадаю, «Нова Ера» розтрощила «Марріон» із рахунком 9:4, забивши шість «сухих» голів у заключній третині гри. Протягом відбірного турніру суперники зустрічалися ще двічі. Обидва рази перемогу святкували кияни. Вирішальний поєдинок розпочнеться в неділю о 13.00. Об 11.45 суперечку за третє місце поведуть «Глорія» й «Плесо», а о пів на одинадцяту севастопольський ПФС і харківський ЖБК з’ясовуватимуть, кому з них наступного сезону виступати в елітному дивізіоні. Харків’яни в суботньому фіналі турніру клубів першої ліги поступилися київському «Динамо» – 1:2. Динамівці автоматично здобули право на підвищення у класі.

Оцените этот материал:
Источник:
Юрій Корзаченко, ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Inferno (Одесса)
2-2 после 2 тайма.
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 3
Inferno (Одесса)
2-2 после 2 тайма.
Ответить
0
0
Inferno (Одесса)
Маррион давай!
Ответить
0
0
Corsa (Севастополь)
Вперед, Севастополь!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус