ФК "Тернопіль" перемагає у Європі


Перемогою ФК "Тернопіль" завершився 7-й чемпіонат Європи з футболу серед студентських команд

ФК "Тернопіль" перемагає у Європі


Турнір проходив із 20 по 26 липня у польському місті Вроцлав. У фінальному поєдинку наші земляки здолали опір івано-франківського клубу "Факел". Нагадаємо, найвищим досягненням України в цих змаганнях досі були срібні нагороди. Їх у минулому сезоні здобув київський МАУП.

За кращими показниками

Честь України на чемпіонаті Європи серед студентських команд у Вроцлаві захищали фіналісти минулої Всеукраїнської студентської ліги - ФК "Тернопіль" та івано-франківський "Факел-ІФНТУНГ". Не таємниця, що у складі франківців ледь не повним складом виступає першолігове "Прикарпаття". Відправилися також на турнір у складі "жовто-блакитних" три гравці тернопільської "Ниви": Микола Вірковський, Роман Годований і Василь Чорний.

У груповому етапі наша команда зійшлася із представником Франції - клубом "Вал-де-Марне" (Париж) та польським "Ополе". У першому поєдинку підопічні Василя Івегеша, завдяки голам Андрія Кондзьолки та Ігоря Пердути, здолали "Ополе". Тим часом поляки із мінімальними 2:1 переграли "Вал-де-Марне". В останньому ж матчі ФК "Тернопіль" поступився французам із рахунком 0:1.

Отже, після закінчення групового етапу у групі склалася цікава ситуація - у трьох команд була рівна кількість очок. Таким чином, переможця групи довелось визначати за різницею забитих і пропущених м'ячів. Ним став ФК "Тернопіль". Разом із нами із групи до чвертьфіналу вийшов паризький "Вал-де-Марне", "Ополе" залишивши "поза бортом".

Фаворитами були німці

У чвертьфіналі наші хлопці зустрілися з французьким "Канном". До речі, саме ця команда до поточного сезону була діючим чемпіоном Європи. Саме "Канн" у минулому чемпіонаті, котрий приймав Київ, у фіналі здолав МАУП із рахунком 4:3 і здобув "золото". Символічно, що цього разу позбавив французів шансів на захист титулу саме майбутній переможець. Уже в першому таймі глядачі побачили три забитих голи, два з яких були в активі наших земляків. Відзначилися Віктор Івегеш і Ростислав Ціх. У другому ж таймі команда обертів не збавила і втретє засмутила "Канн". Цього разу відзначився Пердута. Отже, 3:1 і "жовто-блакитні" виходять до чвертьфіналу, де їх вже очікував німецький "Карлсруе".

Німців, які вийшли з групи з першого місця, перемігши грецький "Арістотелес" (4:1) та івано-франківський "Факел" (1:0), а у чвертьфіналі розбили азербайджанський "Баку" (3:0), уже вважали головними претендентами на "корону". Втім, важкий півфінальний поєдинок завершився внічию - 1:1. Додатковий час переможця не виявив, а у серії післяматчевих пенальті фортуна посміхнулася українцям. Тож рахунок - 4:2 і вихід у фінал!

"Факелу" помстилися

Волею долі, вирішальний поєдинок чемпіонату Європи перетворився на західноукраїнське дербі. Адже івано-франківський "Факел" із другого місця вийшов до чвертьфіналу, де переміг турецький "Халік" (1:0), а у півфіналі у додатковий час здолав опір паризького "Вал-де-Марне" (3:2).

Настав час помсти за поразку у фіналі всеукраїнської студліги, що завершилася цього року у травні. Із мінімальним рахунком 1:0 перемогу таки відсвяткували підопічні Василя Івегеша. Саме вони завоювали звання чемпіонів Європи серед студентів! Єдиний гол у складі "жовто-блакитних" фірмовим ударом зі штрафного провів Ростислав Ціх. Ця перемога - наразі найвище досягнення України у змаганнях такого рангу.

Оцените этот материал:
Источник:
Прес-служба ФК "Тернопіль" та http://20minut.ua
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
romaha IF (Івано-Франківськ)
Мої вітання Тернополю!! Головне шо золото взяли українці! трошки сумно шо це не Факел(все ж таки команда представляє універ, в якому я вчусь). Хоча срібда в Факела ще не було))
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 17
romaha IF (Івано-Франківськ)
Мої вітання Тернополю!! Головне шо золото взяли українці! трошки сумно шо це не Факел(все ж таки команда представляє універ, в якому я вчусь). Хоча срібда в Факела ще не було))
Ответить
0
0
золоте поле (Тернопіль)
Всім гравцям присвоєно звання майстрів спорту міжнародного класу. Мої вітання!!!
Ответить
0
0
Адмирал Ельсон (Днепропетровск)
А не замахнутся ли ФК" Тернополь" на ЛЧ?
Ответить
0
0
lord2201 (Одесса)
Вітаю студенство з подвійною перемогою!!!Адже фінал чисто український!Щоб так і в ЛЧ було!!!
Ответить
0
0
wowo83 (Івано-Франківськ)
РевіZор (Тернопіль) 27.07.09 21:03 це ти про кого? ) Вітаю
Ответить
0
0
Фанат Дніпра (Дніпропетровськ)
Мої вітання!!!
Ответить
0
0
РевіZор (Тернопіль)
Супер!!!!! Молодці!!!!! Слава Україні!!!
Ответить
0
0
золоте поле (Тернопіль)
Молодці
Ответить
0
0
hochu.piva (Краматорск)
Мои поздравления тернопольчанам! Но расскажите кто-нибудь, что это за турнир?
Ответить
0
0
Rom4yk (Ternopil)
нарешті ми взяли реванш у франківська і ще й на такому турнірі - вітаю!!!
Ответить
0
0
Henry (Тернопіль)
Давно заслужили вже :-)
Ответить
0
0
ihor7 (Тернопіль)
Аплодую стоячи.
Ответить
0
0
Тарасік (Тернопіль)
Браво!!! все ж таки з мого універа :)
Ответить
0
0
Тарасік (Тернопіль)
Браво!!! все ж таки з мого універа :)
Ответить
0
0
darmoid (Drogobych)
МОлодці ! ВІтаю
Ответить
0
0
pas1986 (Львiв)
Вiтаю!!!
Ответить
0
0
Yurk0 (Тернопіль)
молодці!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус