Нові власники "ПРО"-дипломів УЄФА

Нові власники "ПРО"-дипломів УЄФА


У Києві завершився останній етап навчання групи тренерів професіональних команд за програмою «ПРО»-диплом УЄФА, що проводиться Центром ліцензування Федерації футболу України. За результатами навчання та складання іспитів абітурієнти отримали відповідні дипломи.

Заключний етап

На заключному етапі фахівці прослухали курс лекцій: з професійної діяльності тренера в мікро-циклах підготовчого та змагального періоду навчально-тренувального процесу футболістів; з науково-методичних основ планування змагального періоду; з індивідуальної та групової тактичних підготовки в навчально-тренувальному процесі. Велику зацікавленість у абітурієнтів викликала лекція заслуженого журналіста України Валерія Мирського на тему «Співпраця тренера з засобами масової інформації».

Захист дипломних робіт

Останнім іспитом для провідних спеціалістів став захист дипломних робіт, з яким всі вісімнадцять слухачів курсів справились на відмінно. «Викладачі та члени екзаменаційної комісії залишилися задоволені рівнем знань, що продемонстрували абітурієнти. Вони відзначили, що європейський футбол поповнився цілою когортою грамотних і перспективних фахівців», − підкреслив керівник Центру ліцензування ФФУ Андрій Дулібський.

Інтернаціональний склад

До складу випускників грудня 2009 року поряд з вітчизняними фахівцями Іллею Близнюком, Сергієм Пучковим, Михайлом Стельмахом, Сергієм Ковальцем, Юрієм Максимовим, Олегом Лутковим, Віктором Гришком, Андрієм Гусіним, Олександром Лисенком та іншими також входили представники Азербайджану, Молдови, Литви, Узбекистану. Отримав «ПРО»-диплом і директор футбольної академії донецького «Шахтаря» голландець Патрік Йоханнес фон Ліувен.

Розширені можливості

Наявність «ПРО»-диплому УЄФА дозволяє спеціалісту працювати в професіональних лігах усіх європейських країн. До речі, Україна першою на території пострадянського простору підписала Конвенцію «Про взаємне визнання тренерських кваліфікацій», здобувши право видавати дипломи відповідного зразка. «Наша федерація давно визнала важливість розвитку системи підготовки тренерів, необхідність обміну досвідом та вивчення сучасних тенденцій, − підвів підсумок Дулібський. − Ми прагнемо бачити високоякісний та привабливий футбол, а освіта наставників − його важливий складник».

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Lion Killer (Львів)
а можна такий диплом заочно отримати?)))
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 4
Lion Killer (Львів)
а можна такий диплом заочно отримати?)))
Ответить
0
0
vicktor (Sumy)
Стельмаха в серию А!!!!!!!
Ответить
0
0
Alex4474AA (Мариуполь)
oktybr (ровно) 22.12.09 10:14 за сало купил сученок
Ответить
0
0
oktybr (ровно)
куплю ПРО-диплом. бажано з відзнакою. напишіть,що збірну України вмію тренувати. Льолік Міха.
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус