"Волынь" - "Карпаты". Галицко-волынское дерби


Отчет о матче

"Волынь" - "Карпаты". Галицко-волынское дерби


Чергове західноукраїнське дербі мало за мету довести невипадковість того, що "Волинь" на даний час справді сильніша за "Карпати" і недарма займає вище місце у турнірній таблиці. Атмосфера матчу була підігріта приїздом із сусідньої області чималої групи підтримки, яка налічувала кілька сотень чоловік. Львівські ультрас протягом усього матчу палко підтримували свою команду і, треба сказати, робили це настільки майстерно, що постійно перекрикували своїх численних волинських візаві. Навіть диктору по стадіону сатавало соромно за своїх земляків і він щоразу закликав болільників поводити себе активніше.

Сам матч, на якому доречі було присутнє все місцеве вище керівництво, розпочався із розвідки. Протягом стартових хвилин першого тайму обидві команди вивчали одна одну, не створюючи при цьому небезпечних моментів. Потім поступово ініціатива почала переходити на бік "Волині". Щось схоже на перший голевий момент вдалося виконати лучанам на 7-ій хвилині. Кривенцов довгим пасом від своєї штрафної знайшов Василя Сачка, а той, в свою чергу, скинув м'яч на хід Гащину, проте захисник "Карпат" встиг вибити шкіряну кулю за межі поля. Перший удар по воротам львівян наші зробили на 10-ій хвилині поєдинку, це Сіанкам, обробивши м'яча, пробив значно вище рамки. Львівські футболісти відповіли непоганим пострілом у виконанні Мізіна, але господарів поля врятував Олександр Гуменюк. Після цього моменту ініціатива повністю перейшла на бік "Волині". Непогано в ці хвилині діяв правий хавбек лучан з Азербайджану - Камал Гулієв. Його постійні навіси та простріли завдавали чимало клопоту гравцям оборони львівян. Один такий навіс на 32-ій хвилині закінчився ударом ногою Сачка, але м'яч пройшов поруч із боковою стійкою. Все що могли протиставити "Карпати", - це рідкісні контратаки у їх виконанні. Але саме одна з них і завершилась голом. Мізін пробив за меж штрафної і м'яч опинився у воротах. Такий перебіг гри ніяк не міг влаштовувати гравців "Волині", які одразу ж побігли відігруватись. На 37-ій хвилині поруч з штрафним майданчиком "Карпат" збивають Кривенцова. Сам потерпілий і пробив штрафний, але Налєпа рятує свою команду від голу. Уже у наступній атаці Сачко скидує м'яч під удар Кривенцову, але знову на висоті грає польський страж воріт "Карпат". Під завісу першого тайму "Волинь" мала найреальніший шанс відігратись. Соколенко ввійшовши до штрафної суперника зробив простріл, але ні Сачко ні Гащин не зуміли як слід пробити по м'ячу. Таким чином всі свої намагання відігратись у цьому матчі, лучани відклали на другий тайм.

По перерві команди вишли на поле зробивши по одній заміні. В "Карпатах" замінили Сучкова, який не завжди давав раду настирному Гулієву. А в складі "Волині" пройшов обмін легіонерами, камерунського замінив азербайджанський. Саме Самір Алієв, по задуму Кварцяного, мав створювати гостроту біля воріт противника і тим самим пожвавити гру команди у нападі. Слід сказати, що всю другу половину зустрічі "Волинь" постійно проводила в атаках. "Карпати", в свою чергу, весь цей час відсиджувались у захисті, так і не зумівши нанести жодного удару по воротам лучан за весь другий тайм. Сприятливі нагоди зрівняти рахунок мали Кривенцов, Гащин, Сачко та Алієв, проте м'яч вперто не йшов у ворота наших гостей. Знову ж таки активністю на правому фланзі вирізнявся Гулієв, на якому капітан львівян Юрій Беньо заробив другу для себе жовту картку в матчі і був змушений достроково залишити футбольне поле. Після цього "Волинь" усім своїм складом пішла в напад і голеві моменти виникали один за одним, але галичан постійно рятували, то захисники, які кидались під удари, то голкіпер, який брав усе що летить у сторону воріт, то неточність у завершильній стадії атак луцьких футболістів. Так на 73-ій хвилині потужний удар у виконанні Кривенцова прийняв на себе хтось із львівських футболістів. Це саме повторилось через 3 хвилини: Кривенцов після подачі кутового потужно пробив головою і знову м'яч потрапив у захисника, а Василь Сачко не зумів вдало зіграти на добиванні. Ну ніяк немогли луцькі футболісти забити гол "Карпатам" власними силами. Так на 80-ій хвилині самі львівяни ледь не посприяли їм у цьому, це Геннадій Хроль зіграв рукою у власному штрафному майданчику. Даний епізод бачили усі присутні на стадіоні, окрім судді. Навіть апеляція з боку гравців "Волині" не допомогла київському арбітру відкрити очі на цей момент. Протягом останніх хвилини поєдинку атаки лучан нагадували справжню навалу на ворота суперника. Навіть Олександр Гуменюк вийшов до цетру поля, підбираючи винесені гравцями "Карпат" м'ячі і повертаючи їх до штрафної львівян. Але-але-але... Саме у цьому матчі і тільки в 23-му турі "Волинь" зазнала першої домашньої поразки після повернення до вищої ліги. Також слід зазначити, що ця гра не додала а ні краплини оптимізму волинським вболівальникам перед матчами з лідерами чемпіонату, вже наступний з яких відбудеться в четвер на "Авангарді".

P.S. Не було б це дербі, якби воно не закінчилось бійкою між вболівальниками обидвох команд. Так і цього разу міліції довелося добряче попроцювати аби вгомонити найактивніших ультрас. Докладніше про події, які сталися після матчу, ми напишемо пізніше, а розповідати про них будуть самі учасники бойових дій.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус