Жіночий Євро-2009. "Синьо-жовті" не втрачають оптимізму

Жіночий Євро-2009. "Синьо-жовті" не втрачають оптимізму


Попри поразку в стартовому матчі Євро-2009 проти голландок з рахунком 0:2, футболістки жіночої збірної України не втрачають оптимізму і вірять, що зможуть вибороти путівку до чвертьфіналу. У цьому кореспондента Інформ-служби ФФУ запевнила опорний півзахисник нашої команди Тетяна Чорна.

Брак досвіду

«У першому турі нашій команді бракувало досвіду, адже на змаганнях такого рівня ми грали вперше, − розповідає 28-річна Тетяна. − Гадаю, напередодні старту Євро-2009 нам би не завадило провести ще кілька спарингів... На жаль, ми не впоралися із стартовим хвилюванням і реагували на маневри суперниць із запізненням. Узяти себе до рук нам вдалося ближче до закінчення першої половини зустрічі, проте на той момент суперниці вже забили два м’ячі».

Кваліфікована оборона

«Солідна матеріальна перевага дозволила голландкам зосередитись на захисті власних воріт, до яких вони почали притискатися ще до перерви. А після неї ми остаточно заволоділи центром поля, − продовжує півзахисниця. − Долати ешелоновану оборону нам не звикати − протягом відбірного циклу доводилося робити це не раз. Втім, якщо для попередніх суперниць така тактика була єдиним способом досягти гідного результату, то голландки відійшли на власну половину поля свідомо. А оборонялися вони кваліфіковано − діяли дисципліновано, насичували вільні зони. Знайти щілину в цій стіні було напрочуд важко. Так, кілька небезпечних моментів ми створили, але їх ще треба було реалізувати».

Напуття тренера

Після матчу керманич «синьо-жовтих» Анатолій Куцев відзначив слабку гру обох флангів. Тетяна Чорна зі свого боку вважає, що уся команда не змогла проявити себе. «Якщо б ми виступили на притаманному збірній рівні, результат виявився би іншим», − зазначає вона. За словами українки, після першого тайму наставник підтримав дівчат і закликав їх не втрачати віру. «Напуття тренера подіяли, і надалі ми виглядали набагато впевненіше. Так само і зараз, незважаючи на невдалий початок турніру, ми не відчуваємо розгубленості. Навпаки, прагнемо реабілітуватись. Попереду ще дві гри, а отже є можливість надолужити втрачене».

Компліменти суперницям

За двобоєм майбутніх суперниць нашої збірної − Фінляндії та Данії, який завершився перемогою господарок з рахунком 1:0, Чорна спостерігала по телебаченню і залишилася враженою якістю гри. «У силі датчанок ми мали змогу переконатися ще під час кваліфікації, а ось Фінляндія, яку я давно не бачила у дії, насправді здивувала. Обидві команди були гідні одна одної − технічні, тактично грамотні, чудово підготовлені функціонально. Переграти їх буде важко. Проте Україна ще не продемонструвала свого потенціалу. Я залишаюся оптимісткою і вірю, що ми зможемо дати собі раду в наступних матчах», − резюмує Тетяна.

Оцените этот материал:
Источник:
Костянтин Паткевич, ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
znat (kiev)
http://afoni.net/foto/
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 14
znat (kiev)
http://afoni.net/foto/
Ответить
0
0
Маленький Принц (Черновцы)
Не втрачають оптимізму??.. Да они мертвее мертвых).. Сколько смотрел женский футбол по Евроспорту, но такого ужасного уровня, как у СБУ, еще не видел... даже на молодежных первенствах...
Ответить
0
0
Korol Pele (philadelphia)
interesno xto ze kupil Chernomorez?est infa chto Kolomoyskiy ili Usmanov(Rossia)....kto znaet pobolshe napishyte mne!
Ответить
0
0
Korol Pele (philadelphia)
dffg
Ответить
0
0
o!o_Vincent (Город Бога)
город которому 1340 лет (ЧернигоВ) 25.08.09 11:34 Сиси, действительно, отвратительно малы...
Ответить
0
0
Subudai (Киев)
город которому 1340 лет (ЧернигоВ) 25.08.09 11:34 Очень верное наблюдение! +100!
Ответить
0
0
henrythebest (Дрогобич)
sorry,перевіряв чи ше досі забанений
Ответить
0
0
henrythebest (Дрогобич)
cycf
Ответить
0
0
o-zone (Kiev)
Поддержи женскую сборную Украины на Евро 2009! Следи за матчами на нашем сайте! Нажимай, что бы узнать больше! http://gfcateks.ucoz.ua/index/0-37
Ответить
0
0
mu71 (Харьков)
город которому 1340 лет (ЧернигоВ) 25.08.09 11:34 пей пиво..,всё по делом..а какие они.х.йкастые,...))) что ли
Ответить
0
0
ihor7 (Тернопіль)
Програли, бо я віддав перевагу перегляду ФОРМУЛИ-1. В наступному матчі переможемо ;)
Ответить
0
0
Рiвень (Рівне)
Тогда звиздатые... ;)
Ответить
0
0
город которому 1340 лет (ЧернигоВ)
сам ты сиськатый.. дибил!
Ответить
0
0
Ахметов (Мелитополь)
Давайте сиськатые вперед!!!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус