Володимир Єзерський: "Шахтар" наближається до рівня еліти Європи"

Володимир Єзерський: "Шахтар" наближається до рівня еліти Європи"


Впродовж своєї насиченої подіями кар’єрі Володимир Єзерський встиг пограти за різні клуби. Зокрема, в його біографії є сторінки пов’язані із київським "Динамо", де йому не судилося заграти, та із донецьким "Шахтарем", в який захисник перейшов уже сформованим футболістом. В інтерв’ю сайту "Футбол 24" Єзерський спробував оцінити шанси наших представників в єврокубках.

- Володимире, "Шахтар" приречений у грі із "Барселоною"?

- Чому, я би так не сказав. "Шахтар" достатньо досвідчена команда, яка не один рік грає на європейському рівні. Знаючи головного тренера Мірчу, впевнений, що "гірники" побудують свою гру так, щоби здобути позитивний результат. Звісно, суперник ще той, найкраща команда Європи. Якщо "Шахтарю" вдасться пройти в наступний етап, це буде велика перемога. Навіть, якщо "гірники" поступляться, то, щонайголовніше, повинні показати при цьому якісний футбол, боротьбу. Переконаний, що "Шахтар" зробить усе можливе для того, щоб пройти в наступний раунд змагань.

- Ваші слова про те, що вихід "Шахтаря" в наступний раунд буде великою перемогою, можна трактувати, як "велика сенсація"?

- Так, якщо не велика сенсація, то просто несподіванка точно… "Шахтар" - достатньо молода команда. Якщо порівняти інших учасників чвертьфіналу Ліги чемпіонів, а це команди із історією, зірками у складі, то "гірників" можна назвати молодим гравцем. Тому, вихід в півфінал буде сенсацією, але "Шахтар" уже в дорозі до рівня елітних клубів Європи.

- Що можете порадити захисникам "Шахтар" у протистояннях із таким нападником, як Месі?

- Жозе Моурінью довів, що "Барселону" можна обігравати. Португалець досконало вивчив каталонців і переміг їх. Впевнений, досвідчений Мірча Луческу розкаже підопічним, як потрібно грати із "Барсою".

- Жозе Моурінью перемагав "Барселону" із "Інтером", а ось із "Реалом" зганьбився…

- Це нічого не значить. Він все одно знає, як перемагати "Барселону".

- Стосовно суперника "Динамо", думки експертів розділилися. Одні кажуть, що киянам із жеребом пощастило, інші закликають не списувати "Брагу" із рахунків. Як ви оціните португальську команду?

- "Брага" зараз на підйомі. Пригадую їхній матч із "Шахтарем". "Гірникам" тоді було не просто, особливо у першій грі в Португалії. Тим не менш, шанси на вихід в півфінал Ліги Європи у "Динамо" достатньо хороші. Кияни показують цікавий футбол, особливо мені подобається швидкісний командний футбол "динамівців" в атаці. Дуже грамотно грають. У порівняні із осіню, зараз "Динамо" зовсім інша команда. Тому, думаю, в них дуже хороші шанси на успіх.

- Чи не виникне в "Динамо" проблем із тим, що потрібно проходити масований захист "Браги"? Киянам простіше грати другим номером…

- Ви маєте рацію, "Брага" є організованою, швидкісною командою із технічними футболістами. У них є цікаві гравці. Граючи від захисту вони зуміли дійти аж до чвертьфіналу Ліги Європи. Але не думаю, що "Динамо" до цього буде не готовим. Це ж робота Юрія Сьоміна пояснити, як гравці повинні зривати контратаки суперника, як самі повинні вести гру.

Оцените этот материал:
Источник:
Андрій Захарчук, football.24tv.ua
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
alex86 (Одесса)
Подгулявший (Киев) 06.04.11 13:38 Loader (Днепропетровск) 06.04.11 14:39 Сначала научитесь читать а потом коментируйте \"Шахтар\" наближається до рівня
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 3
alex86 (Одесса)
Подгулявший (Киев) 06.04.11 13:38 Loader (Днепропетровск) 06.04.11 14:39 Сначала научитесь читать а потом коментируйте \"Шахтар\" наближається до рівня
Ответить
0
0
luga_nova (Луганск)
)))))) Знать,не значит-мочь.
Ответить
0
0
Подгулявший (Киев)
Мене тішить як коли хтось із наших суперклубів долазить до чверть або півфіналу їх одразу зачисляють до еліти. Щоб називатись елітою треба грати на високому рівні стабільно, а не раз в 5-7 років прориватись у євровесну. Ми що виграли більше аніж Порту, Марсель, Бенфіка, ПСВ, Борусія Д, Фейенорд чи Парма? Ні! А це ви скажете не самі топові клуби. Я вже мовчу про рівень команд типу Барси, МЮ, Баварії, Мілана, Інтера та Реала. Так, Шахтар на правильному шляху і сподіваємось, що якщо на протязі 10 років стабільно буде грати в плей-офф и дай Боже виграє трофей, то тоді і увійде в еліту, а поки що - \"булки не розслаблять\". Удачі гірникам!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус