Наши в еврокубках. Представление соперников


Четыре украинские клуба стартуют в основных сетках европейских клубных турниров

Наши в еврокубках. Представление соперников


Чотири українскі команди стартують в основних сітках європейських клубних турнірів. Як це не прикро, але рівному співвідношенню між Кубком УєФА та Лігою Чемпіонів довелося поступитися менш оптимістичному, але більш звичному - коли за найпрестижніший трофей сперечатиметься єдиний український клуб. Перший єврокубковий семінар для нас триватиме три дні - з вівторка по четвер, і першими відповідь триматимуть потенційні учасники завсім інших змагань - чемпіони України - футболісти донецького "Шахтаря".

Суперник підопічних Невіо Скали для українського вболівальника справжня загадка, і будь-які відомості про клуб відносяться до його історії, наприклад, "Шахтар" гратиме із преможцем Ліги Чемпіонів. Адже у 1933-му та 36-му роках до австрійці вигравали Кубок Мітропи, змагання, яке мало статус нинішньої суперліги. Крім того, на особистому рахунку "Аустрії" чимало локальних успіхів - скальпи таких грандів, як інтер, Барселона та Аякс, вихід в фінал Кубка УєФА у 1978-му, 21 титул чемпіона країни і на один більше - володаря кубка. Також до славної історії віденців належать Тоні Польстер та Герберт Прохазка, а тепер до нечислених "аустрійських" зірок приєднався колишній гравець "Депортіво" - Джалмінья. Гра сьогоднішньої "Аустрії" відсотків на 70 залежить від бразильця, а нейтралізувати одного, нехай навіть дуже сильного гравця завжди легше, ніж протистояти зіграній команді. До того ж, керівництво "Шахтаря" навряд зрозуміє іще одну невдачу на міжнародній арені, команда налаштована на бій, і це протистояння глядачі телеканалу "інтер" зуміють побачити в прямому ефірі, о 19-00 у вівторок.

В середу "Динамо" прийматиме "Ньюкасл". У киян після непоганої з точки зору реалізації гольових моментів гри з Ворсклою настрій непоганий, у англійців саме реалізація - найбільший головний біль. У 5-му турі Прем"єр Ліги "Нюькасл" грав із "Лідсом", до речі суперником іще однієї української команди - запорізького "Металурга". Йоркширці відкрили рахунок вже на 5-й хвилині -австралійський дует Кьюелл-Відука напевно нагадає про себе і запоріжцям, і в подальшому непогано продемонстрували динамівцям, як слід протидіяти "сорокам". Лідер біло-чорних Алан Ширер воротам Робінсона майже не загрожував, а інші форварди - спочатку гравець англійської молодіжки Шолу Амеобі, а потім швидкісний валієць Крейг Беламі (який свого часу добряче "поганяв" Андрія Несмачного на "Міленіумі") нічого протиставити супернику не змогли. А ось йоркширці свій шанс в атаці відшукали - Алан Сміт за три хвилини до фінального свистка довів, що стовідсоткова реалізація - річ зовсім не фантастична. 2:0 на користь команди Террі Венейблса, результат абсолютно нелогічний, адже повна і незаперечна перевага була на боці Ньюкасла. До речі, і в суботньому поєдинку проти "Манчестер Юнайтед" "Лідс" примудрився перемогти, чи не вдічі поступившись манкуніанцям у відсотках володіння м"ячем, а "Ньюкасл" знову програв, і знову "всуху" - 0:3 "Челсі".

Про те, що запорізькому "Металургу" дістався надзвичайно сильний суперник говорити не треба, це і так зрозуміло, ясно і те, що шансів в наших - нуль цілих, нуль десятих, але дуже б не хотілося, щоб який-небудь черговий рекорд результативності "Лідс" встановив саме у матчах проти української команди.

А завершатиме програму єврокубкового тижня бронзовий призер вітчизняної першості донецький "Металург" матчем проти найбільш української команди бундесліги - "Вердера". Бременці суттєво підсилилися із прицілом саме на Кубок УєФА. Склад команди поповнився французькою зіркою - Йоханом Міку, при чому чемпіона європи 2000-го року вихопили з під носа в самого "Ліверпуля". У збірній на Міку покладене стратегічне завдання - по необхідності гідно заміщювати самого Зідана, але приклад провального для "трикольорових" Чемпіонату Світу свідчить не на користь колишнього "бордосця" та "пармезанця". У клубі дублеру Зідана місце в основі гарантовано, його роль лідера після того, як команду залишив Торстен Фрінгс сумніву не піддається, і Семенові Альтману доведеться поламати голову над планом нейтралізації француза, адже саме у цьому може полягати секрет успіху в матчах з "Вердером".

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус